9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Na „završnoj priredbi“ 450 mališana

ZVORNIK – U Rekreativno-sportksom centru Zvornik održana je večeras „Završna priredba“ na kojoj je učestvovalo oko 450 djece iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ i pripremnih odjeljenja ovog vrtiće iz 11 zvorničkih mjesnih zajednica.

Učesnike manifestacije pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zvornik Bojan Ivanović, ističući da je lokalna zajednica pružala i da će i dalje pružati podršku ovoj vaspitnoj ustavnovi u kojoj naši najmlađi sugrađani stiču prva znanja.

Ivanović je poželio mališanima srećno djetinjstvo i nastavak školovanja u prvom razredu osnovne škole.

Direktor ovog vrtića Vukomir Stanković rekao je novinarima da na manifestaciji učestvuju djeca rođena 2010. godine, koja se na ovaj način pozdravljaju sa vrtićem i u septembru polaze u školu.

„Na priredbi su nastupila djeca iz četiri pripremna odjeljenja iz grada, te 12 odjeljenja iz Karakaja, Tršića, Cera, Oraovca, Križevića, Kiseljaka, Skočića, Kozluka, Pilice, Roćevića i Branjeva i dvije starije vrtićke grupe“, rekao je Stanković.

On je dodao da su djeca kroz igru i pjesmu pokazala dio onoga što su naučili tokom tri mjeseca boravka u pripremnim odjeljenjima.

Podsjetivši da su djeca iz dvije starije vrtićke grupe 2010 godište, ali su u vrtiću od jaslica, dok su ostali proveli tri mjeseca u pripremnim odjeljenjima, Stanković se zahvalio resornom ministarstvu koje je obezbjedilo boravak djece besplatno u četiri pripremna odjeljenja i Gradskoj upravi Zvornik koja je omogućila besplatan boravak za djecu u 12 pripremnih odjeljenja.

„Čestitam djeci na završetku jednog vaspitnog ciklusa u njihovom životu i pozivam ih da budu dobri đaci kao što su bili u vrtiću, da prihvate nove obaveze kao što su to radili u vrtiću i da budu uspješni učenici“, rekao je Stanković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se