18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Može li se vagina “potrošiti“: Evo šta su vas sve lagali o NJOJ

Dok se često piše o prosječnim, poželjnim i izmerenim dimenzijama muških polnih organa, čini se da je vagina kao organ prava misterija, odnosno taj reproduktivni organ prate brojni mitovi koji nemaju veze s istinom.

Neki od njih su kako je vagina djevica izuzetno uska, a poslije gubitka nevinosti vagina je trajno proširena, seks s brojnim partnerima širi vaginu i rađanje nepopravljivo povećava taj organ.

Takve tvrdnje nemaju veze sa naukom, kao ni sa samom anatomijom ženskog polnog organa. Stručnjaci objašnjavaju da bi za bolje shvatanje trebalo da vizuelizuju vaginu kao peškir za ruke uguran u čarapu koji pridržavate dlanovima. Peškir predstavlja složeno mišićno tkivo vaginalnog zida, čarapa je sama vagina, a dlanovi su mišići čašice koji okružuju vaginu.

1. Nema užih i širih, uzbuđenjem se vagina prilagođava penisu 
Vaginalni mišići su izuzetno elastični pa se ponašaju kao rastegljiva guma, pa i ako se rastegnu do svog maksimuma, oni se poput elastične gumice brzo vraćaju u svoj prvobitni oblik.

Vagina se pri seksualnom uzbuđenju, za razliku od penisa opušta i vlaži da bi olakšala penetraciju i na kraju oplodnju – vizuelizujte opuštanje dlanova (mišića) koji pridržavaju čarapu (vaginu).

2. Ginekolog (kao ni partner) ne može znati koliko je žena partnera imala 
Bilo da je žena porno glumica, ili neko ko je seks praktikovao tek par puta – ne postoji način da ginekolog zna ili pretpostavlja s koliko je žena muškaraca spavala.

3. Nakon porođaja vagina se vraća u normalnu nakon šest mjeseci 
Iako porođaj podrazumeva dijete prosečne težine od 3,5 kg koje izlazi iz vagine – mišići su sposobni i tome da se prilagode. Ono što se u rijetkim slučajevima može dogoditi je da se već oslabljeni mišići čašice ne vrate u „formu“ nakon porođaja, ali to je rijetko i većina vagina je ista kao i prije nakon šest mjeseci od porođaja.

4. Nervoza doprinosi tome da je vagina uža 
Budući da je riječ o mišićima koji se kod uzbuđenja opuštaju, činjenica je da je „uskost“ najčešće posljedica nervoze i neopuštenosti žene, što na kraju nije nešto što njen partner želi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se