3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Majku ubila sjekirom i prijavila se policiji

PALE – Fata Kadrić iz Minđure kod Pala juče je uhapšena nakon što je sjekirom ubila majku Haliju Kadrić u njihovoj kući u tom povratničkom naselju.

Zločin je počinjen u jutarnjim časovima a Fata je telefonom pozvala paljansku policiju i prijavila se zbog ubistva.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, kazali su da je policija utvrdila je K. F. više puta sjekirom udarila majku u glavu koja je podlegla zadobijenim povredama.

– Tijelo nastradale prevezeno je u prosekturu u Miljevićima gdje će biti obavljena obdukcija. Tokom uviđaja pronađeni su i izuzeti tragovi koji će biti poslati na vještačenje – kazali su u CJB Istočno Sarajevo.

Dodali su da će osumnjičena nakon saslušanja u policiji u dalje postupanje biti predata Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Šta se zaista zbilo između majke i kćerke i kako je došlo do zločina juče niko sa sigurnošću nije mogao da kaže.

Prema pričama komšija iz Minđure ali i pojedinih mještana iz okolnih naselja kazali su da Halija i Fata živjele same.

–  Nesrećna Fata se nikada nije udavala. Dugo je služila  duševno bolesnu majku koja je imala oko 90 godina. Kao komšije nismo imali sa njima problema ali smo čuli da je Halija u posljednje vrijeme postala bezobzirna prema kćerki pa čak i nasilna. Fata se nekima komšijama i žalila da se boji majke. Starica je navodno bila agresivna i voljela je da baci ili udari kćerku kojekakvim predmetima. Zato je Fata strahovala da  bi je Halija mogla povrijediti na spavanju – kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da je vrlo moguće da je starica nasrnula na kćerku te da je ona u samoodbrani nanijela smrtonosne povrede majci. Halija je osim Fate imala još jednu kćerku i sina koji žive u Sarajevu. Porodicu su obilazili povremeno. Prema nepotvrđenim informacijama Fata je  invalid.

Da su porodično nasilje i ubistva sjekirom česta pojava svjedoče i zločini koji su se dogodili u proteklih mjesec dana.

Tako je u selu Bojište kod Sanskog Mosta M. P. (64) sjekirom ubio komšiju U. K. (66). Zločin se dogodilo u kući ubice nakon što je došlo do svađe. Ovom zločinu kumovao je alkohol pošto su i ubica i žrtva bili pijani.

Prije nekoliko dana i u najvećem gradu Srpske dogodio se napad kćerke na majku. Smilja Rađenović sumnjiči se da je pokušala je nožem da ubije Zorku Rađenović u njihovom stanu u banjalučkom naselju Starčevica. Smilja je majci nanijela povrede na lijevoj strani grudnog koša nakon čega je sebe ubola više puta u vrat i lijevu dojku. Veću tragediju spriječio je Smiljin brat koji je došao u trenutku napada. Zorka je nakon pregleda ljekara puštena na kućno liječenje dok je Smilja smještene u Kliniku za psihijatriju.

Za izvršenje zločina najčešće se ne biraju sredstva. Tako je Bilal Repuh iz Višegrada uhapšen u martu ove godine nakon što je oklagijom više puta udario oca Abida po glavi i usmrtio ga. Ubica je policiji rekao da je otac pao sa lotri i poginuo. Istragom je utvrđeno da je Bilal pretukao starinu a  policija je u kući pronašla i krvavu oklagiju. Prilikom ubistva je Repuh je pretukao i nepokretnu tetku.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se