8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Lopov išao preko granice po alibi

PRIJEDOR – Mitar Knežević (37) i Dejan Kostić (26) iz Banjaluke tokom decembra prošle godine počinili su pet teških krađa i ukrali robu vrijednu oko 10.000 maraka na području Prijedora, piše Glas Srpske.

Ovo je otkrila prijedorska policija tokom intenzivne istrage o teškim krađama. Posebno je zanimljiva činjenica da je osumnjičeni Kostić pokušao da prikrije svoje učešće u ovim krivičnim djelima tako što je prije svake krađe izlazio iz BiH u Hrvatsku, a zatim se ilegalno prebacivao preko granice i kretao u pljačke. Na taj način želio je sebi da napravi alibi, ali mu to očigledno nije pošlo za rukom. Policija je otkrila da mu je u tome svemu pomogao Hasan Delismajilović (50), kojeg policija tereti za krijumčarenje ljudi.

– Kostić je prelazio granicu preko graničnog prelaza u Kostajnici, a zatim se ilegalno preko rijeke Une čamcem vraćao u BiH te zajedno sa Kneževićem činio krađe po Prijedoru. Njega je iz Hrvatske u BiH ilegalno prevozio Delismajilović – kazao je izvor blizak istrazi.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale, saopšteno je da su Knežević i Kostić pljačke činili tokom decembra u večernjim časovima.

– Osumnjičeni su opljačkali jednu optičarsku radnju u Prijedoru, provaljivali u automobile, krali registarske tablice koje su stavljali na druga vozila, koja su koristili u krađama. Pokušali su i da opljačkaju i jednu zlataru u Prijedoru – rekli su u policiji.

Izvor blizak istrazi je kazao da su Knežević i Kostić najveći plijen imali u optičarskoj radnji u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca u Prijedoru.

– Iz te radnje ukrali su veću količinu naočara, okvira i stakala, u vrijednosti od oko 9.000 maraka. Sreće nisu imali prilikom pljačke zlatare, u koju nisu uspjeli da provale, ali su vlasniku načinili štetu – kazao je ovaj izvor.

Dodao je da su ova dva razbojnika pokušali da ukradu i „mercedes“ u Prijedoru, ali nisu znali da ga upale pa su ostali kratkih rukava.

Osuđenici

Mitar Knežević i Dejan Kostić osuđivani su i ranije zbog teških krivičnih djela. Knežević je zadnji put hapšen u januaru ove godine, nakon pljačke „Nestro petrol“ benzinske pumpe. Uhapšen je kada je prilikom bjekstva od policije, sa ukradenim automobilom sletio sa puta i udario u drvo. Zbog te pljačke on je u maju ove godine u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na pet godina i sedam mjeseci zatvora. Kostić je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se