12 C
Zvornik
23. април 2024.

Lakić više nije predsjednik Upravnog odbora Alumine

ZVORNIK – Stečajni upravnik Birača u stečaju Lazo Đurđević je donio odluku da umjesto Darka Lakića koji je obavljao funkciju predsjednika Upravnog odbora Alumine, za člana Upravnog odbora imenuje Milorada Motiku.

Lakić je istovremeno obavljao funkciju direktora Društva za upravljanje Penzijskog rezervnog fonda i predsjednika Upravnog odbora Alumine iz Zvornika, u izjavi za medije Lakić je rekao da dugoročno posmatrano nije bilo moguće istovremeno obavljati te dvije dužnosti, i da će se u narednom periodu posvetiti se poslovima direktora Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske.

-Dužnost predsjednika Upravnog odbora Alumine sam preuzeo nakon što sam dvije i po godine bio član Upravnog odbora Alumine. Prethodna dva i po mjeseca zajedno sa menadžmentom Alumine napravili smo unapređenje razultata poslovanja i međuljudskih odnosa, te unaprijedili odnose sa našim poslovnim partnerima. Imajući u vidu kakva je situacija bila prije dva i po mjeseca, ostvarili smo cilj. Ostvaren je rast profitabilnosti, iako je cijena aluminijuma na berzi u Londonu prethodnih mjeseci bila na rekordno niskom nivou. Svim poslovnim partrnerima mogu da poručim da je Alumina stabilno i sigurno preduzeće, koje ima odličnu perspektivu – izjavio je Lakić.

Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikata Alumine, iznenađen je viješću.

-Na informaciju o  mogućem napuštanju funkcije g-dina Darka Lakića sa mjesta predsjednika Upravnog odbora Alumine d.o.o. Zvornik mogu da kažem da sam kao predsjednik Sindikalnog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva Alumine vrlo iznenađen. Za ovaj kratak period uspjeli smo da ostvarimo veoma dobru saradnju i međusobno razumijevanje na relaciji sindikat-menadžment. Dok je bio na mjestu predsjednika UO Alumine, g-din Darko Lakić je vrlo profesionalno obavljao svoju dužnost. Žao mi je što saradnja nije bila duža, jer smo imali dobru perspektivu i realne šanse za postizanje još boljih rezultata u poslovanju fabrike“, izjavio je Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikata Alumine iz Zvornika.

Rezultati poslovanja Alumine u prvih pet mjeseci 2016. godine

Nakon prva tri mjeseca u kojima je ostvarena prosječna dobit od oko 250 hiljada KM mjesečno, u aprilu je ostvarena dobit od 630 hiljada KM, u maju je dobit iznosila 1,25 miliona KM, dok je prema planu za jun očekivana dobit od 1,2 miliona KM i očekuje se dalje profitabilno poslovanje u narednom periodu. Prihodi u maju su iznosili preko 16 miliona KM, što je za oko 10% više od prosjeka u prva četiri mjeseca ove godine.

Prilikom današnjeg sastanka proširenog menadžmenta Alumine sa dosadašnjim predsjednikom Upravnog odbora, izraženo je zadovoljstvo na ostvarenoj saradnji i jednoglasno je konstatovano da su za veoma kratko vrijeme uspostavljeni odlični međuljudski odnosi, a pogotovo ako se ima u vidu situacija od prije dva i po mjeseca, te da su unapređeni rezultati poslovanja i stvorene pretpostavke za bolje poslovne rezultate u narednom periodu

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se