18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kolovozi klizavi, odroni u usjecima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su pretežno mokri i klizavi, a u usjecima i pored kosina ima odrona.

Učestali su odroni na putevima Kneževo-Ugar, Banjaluka-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Sarajevo-Foča.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju da vozači voze opreznije i sporije i da prilagode vožnju uslovima i stanju na putu.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja „Mahovljani“, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka zatvorena je za sav saobraćaj.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju „Aleksandrovac“.

U zoni izvođenja radova /kod Mahovljanske petlje/ na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova u trajanju od 30 minuta.

Režim saobraćaja biće izmijenjen na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, radi izvođenja radova na projektu „Rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, opština Kotor Varoš“, i na dionici Kotor Varoš-Obodnik, kao i na regionalnom putu R-413, na dionici Kotor Varoš-Mitrovići, na području opštine Kotor Varoš.

Izmijenjen je saobraćaj i na magistralnom putu M-17 Vukosavlje-granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, a na dionici magistralnog puta Karakaj 2-Drinjača i dionici regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog deminiranja terena, povremene obustave saobraćaja biće na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, dionici regionalnog puta Orline-Doboj Novi na deminerskom radilištu Jabučić Polje, na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, te na magistralnom putu Brodsko Polje-granica Republike Srpske/FBiH /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, a na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se