14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Kavazović kritikuje Ivanića i Dodika zbog odlaska u Beograd: Tamo je začeto zlo

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović kritikovao je srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika RS Milorada Dodika.

On je uputio kritike zato što su u ponedjeljak boravili u Beogradu gdje je, kako je rekao, začeto zlo koje je pogodilo BiH.

Kavazović smatra da su Ivanić i Dodik u ponedeljak trebalo da budu u Prijedoru gdje je obilježen Dan belih traka“, a juče i na obilježavanju zvorničkih žrtava.

„Juče (u ponedeljak) su neki bili u Beogradu, a trebalo je da svi budu u Prijedoru i trebalo je da danas budu ovdje sa nama. Jer tamo se i zlo začelo, zlo koje je pogodilo ovu zemlju. Začelo se tamo. Oni su otišli tamo da svjedoče tom zlu“, rekao je Kavazović na jučerašnjem pomenu zvorničkim žrtvama.

On je rekao da su „neki“ trebalo da budu ne samo na tom pomenu, već i dan ranije u Prijedoru na obilježavanju Dana bijelih traka.

“Vidite ono što i ja vidim, znate ono što i ja znam. Svjedočite onome čemu i ja svjedočim. Ubijali su nas nevine, odvodili u logore, i sada traže od nas da o tome ne pričamo. Mi ćemo govoriti istinu ma koliko ona bila za nas teška i gorka, za njih je još gorča i još teža“, rekao je poglavar IZ u BiH, prenijeli su mediji.

Bošnjaci, rekao je, nisu narod koji mrzi, ali jesu narod koji pamti i koji neće odustati od svog pamćenja.

„Naravno, želimo živjeti sa našim komšijama u miru. Najveća naša pobjeda je mir. Mi želimo živjeti u miru, ali nećemo biti slijepi da oni koji su ovo sve učinili i oni koji ovo sve negiraju i oni koji se ispod zločinca Radovana Karadžića potpisuju sa ‘Idemo dalje’, i oni koji su stali iza takvih, mi nećemo biti slijepi na to. Neka ne misle da to ne vidimo“, naveo je Kavazović i dodao da to ne govori iz ljutnje, nego iz pune svijesti.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se