18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ivanić: Zamislite da je vladika Grigorije Bošnjake nazvao balijama

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je gostujući na N1 rekao da treba da prestanemo koristiti termine kao što su balije i vlasi i krenuti naprijed.

Na konstataciju kako Dragan Čović ide po podršku u Zagreb, a Bakir Izetbegović u Tursku i zašto se političari ne okrenu jedan prema drugom Ivanić je rekao: ”Prebrojte moje posjete Beogradu, taj broj je manji. Za izjednačavanje je potrebno malo više argumenta. Meni podrška ne treba, ali sam otišao da prenesem informaciju i da kažem šta se može očekivati u narednim mjesecima. Ova kriza nije kratkotrajna, retorika koja se desila nije slučajna. Ako je bilo koja riječ bila suvišna, ja ću se večeras izviniti. Moja obaveza je da čuvam dignitet i Republike Srpske i naroda kojem pripada. Ako uvrijedim nekog iz preostala dva naroda, javite mi, izviniću se odmah”.

”Ovo se desilo i ne idemo dalje. Ne možemo ovako. Oni koji su napravili ovaj potez napravili su korak nazad. Spreman sam vratiti se i sarađivati, ali da pređem preko ovoga – ne pada mi napamet. Izetbegović BiH vidi onako kako je on želi vidjeti. Prava BiH je jedino ona u kojoj se svi dogovaramo. Prestanimo koristiti termine kao što su balije i vlasi i krenimo naprijed”, istakao je Ivanić te dodao:

”Zamislite da je vladika Grigorije Bošnjake nazvao balijama? Ja nikad nisam čuo nijednog vladiku koji je to rekao. Republika Srpska ne može biti ugrožena iz više razloga. Pitanje Ustava se ne otvara. Republika Srpska jedino je ugrožena ekonomski. Broj penzionera je prevazišao broj zaposlenih”, prokomentarisao je srpski član Predsjedništva BiH.

”Taman kad smo podigli proteste, kad se skinuo strah, kada se pokazala snaga, kada je opozicija imala više sakupljenih na protestima nego vlast, desilo nam se ovo potpuno pogrešna retorika i odluka oko popisa. Sve ovo ponovo je najviše koristilo Dodiku”, komentarisao je Ivanić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se