15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Gradonačelnik Stevanović uručio nagrade vukovcima osnovnih škola i najuspješnijim učenicima

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas prijem na kome je uručio novčane nagrade za 6 učenika generacije i 21 vukovca osnovnih škola. Stevanović je nagradio i 21 osnovca, te 6 učenika SŠC „Petar Kočić“ koji su na republičkim i regionalnim takmičenjima postigli uspjeh, kao i 20 uspješnih učenika Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“.

Gradonačelnik je uručio novčane nagrade i direktorima SŠC „Petar Kočić“, Osnovne škole „Sveti Sava“ i Osnovne škole „Desanka Maksimović“ čije su ekipe postigle uspjeh na regionalnim i republičkim takmičenjima u ekipnim sportovima.

Pored toga, on je danas nagradio i osam učenika koji su na literarnom konkursu „Zvornik, moj grad“, koji je raspisan u okviru obilježavanja Dana grada, napisali najbolje radove.

Gradonačelnik je čestitao najboljim osnovcima i uspješnim učenicima i poželio im da nižu uspjehe i narednom periodu.

– Danas se družimo sa najboljim učenicima osnovnih škola, a nešto ranije družili smo se i sa vukovcima srednjih škola. To je naša tradicija i jedan vid zahvalnosti svoj djeci koja svoje obaveze izvršavaju na najbolji mogući način i koji nas dostojno predstavljaju, gdje god da se pojave na takmičenjima. Zvornik ima mnogo dobre djece koja nas i kasnije uspješno reprezentuju na svim nivoima, gdje god da krenu na dalje obrazovanje. Na ovaj način mi želimo da oni vide da pratimo njihov rad, da to poštujemo i da želimo da im damo na značaju, a na neki način i da ih podstaknemo da u budućem vremenu rade i više i bolje i da od njih očekujemo da sutra budu nosioci razvoja i svog grada i bilo kog mjesta gdje ih život odvede – rekao je Stevanović.

Đaci generacije nagrađeni su sa po 200 KM, vukovci sa po 100 KM, a osvajači nagrada na regionalnim i republičkim takmičenjima iznosima od 50 KM do 200 KM.

Ovo je deveta godina zaredom kako gradonačelnik organizuje ovakav prijem. Ove godine ukupno je iz budžeta Grada Zvornik za ovu namjenu izdvojeno 9.300 KM, od toga za tri škole 2.000 KM i pojedincima 7.300 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se