23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik primio uspješne sportiste

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas prijem za uspješne džudiste iz kluba „Srpski soko“, fudbalerke i kik boksera Nikolu Drobnjaka, povodom izuzetnih sportskih rezultata koje postižu u svojim disciplinama i kategorijama.

On je rekao da se radi o šampionima koji dostojno predstavljaju svoj grad, kroz sportove kojima se bave.

– Danas smo imali priliku da se družimo sa djevojčicama koje se uspješno bave ženskim fudbalom koji je na ovim prostorima vrlo mlad sport. One igraju za Fudbalski klub „Radnik“ iz Bijeljine gdje nas dostojno prezentuju. Mi u našem gradu nemamo ženski fudbalski klub, ali očekujem da ćemo ga krajem ove ili početkom naredne godine formirati tako da ove djevojčice i druge zainteresovane dobiju priliku da se time bave u svom gradu. Drobnjak je primjeran mlad čovjek koji, ne samo da ostvaruje izuzetne rezultate u kik-boksu, već je redovno završio fakultet i radi. I džudista Vasilije je ozbiljan i uzoran momak, i kad trenira i kad se takmiči i van sportskih terena. Inače, Džudo klub „Srpski soko“, pored rada sa djecom na postizanju sportskih rezultata, radi i vaspitno sa njima i to godinama daje dobre rezultate – rekao je Stevanović koji je napomenuo i da sport djecu uči zdravom životu, ali i radnim navikama i sticanju visokog nivoa odgovornosti.

Sedamnaestogodišnji Vasilije Vujičić koji džudo trenira od svoje osme godine, ostvaruje izvanredne rezultate takmičeći se kao kadet, teška kategorija.

– Na 8. sam mjestu na svjetskoj rang-listi, plasirao sam se ove godine na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u julu u Finskoj. Bio sam treće mjesto na Evropskom kupu A klase u Italiji, drugi na Balkanu na prošlonedeljnom takmičenju, peti sam na evropskoj rang-listi. Ovaj

Nikola Drobljak počeo je da se bavi kik-boksom veoma kasno, u 24-oj godini, ali ga to nije spriječilo da za nepunih pet godina postane najbolji.

– Uspio sam dva puta da postanem pobjednik na Prvenstvu BiH, nekoliko puta bio sam prvak Srbije, čak sam se prošle godine u Beogradu takmičio i na Svjetskom prvenstvu. Ove godine osvojio sam sve što se moglo osvojiti – četiri turnira, na tri sam proglašen za najboljeg seniora, osvojio sam i Prenstvo Balkana koji se već 10 godina održava u Tešnju. Mnogi od nas sanjaju Evropsko prvenstvo, ja samo treba da izaberem disciplinu, „K1“ ili „lou kik“ jer sam u obje najbolji u BiH, tako da čekam Evropsko prvenstvo koje će biti u Sloveniji u oktobru – istakao je Drobnjak..

Dvadesetogodišnja Valentina Šakotić počela je da igra fudbal u Bijeljini 2010. godine.

– Ove godine smo ušle u finale Kup-a BiH, takođe smo osvojile Kup Republike Srpske i izborile smo ostanak u Premijer ligi BiH. Ja se nadam da će se i u Zvorniku osnovati ženski fudbalski klub i da će se narednih godina ženski fudbal sve više razvijati – rekla je Šakotićeva.

Svi sportisti su zahvalili na prijemu koji im, kako su ocijenili, zaista puno znači, jer je potvrda da se njihov rad prati, rezultati cijene i dodatni im je podstrek za dalji rad.

Čestitajući im na rezultatima koje ostvaruju, Stevanović je sportistima uručio skromne poklone uz poruku da će i dalje imati podršku Gradske uprave Zvornik.

– Želim vam da i u periodu koji je pred vama postižete sjajne rezultate i da uvijek na svakom koraku imate na umu ko ste i odakle dolazite, da ste Zvorničani – rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se