4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Galijašević: Kavazović se ponaša kao funkcioner SDA

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević ocijenio je da poglavar Islamske vjerske zajednice u BiH Husein Kavazović sprovodi političko-huškačku aktivnost koja je sramotna za ovu vjersku zajednicu u BiH i da nastavlja da se ponaša kao funkcioner Stranke demokratske akcije /SDA/.

Galijašević je, komentarišući sinoćnju Kavazovićevu izjavu da „u BiH nema pomirenja dok se ne prizna genocid u Srebrenici“, rekao Srni da Kavazović nema nadležnost da brine o tome kako će biti kažnjavani ratni zločinci i na koji način će se kvalifikovati pojedina djela.

„Nije njegovo da daje uvredljive izjave na račun naroda u mjesecu Ramazanu i da se ponaša kao oni teroristi u Istanbulu i teroristi oko Alepa koji ubijaju u mjesecu Ramazanu i preduzimaju terorističke akcije“, naglasio je Galijašević.

On kaže da Kavazović, umjesto da podsjeti na Boga i njegovog poslanika, samo govori o politici.

„Kavazović nastavlja da se ponaša kao funkcioner SDA i kao neko ko je svojevremeno direktno izašao ispod obavještajno-operativnog pečata američke tajne službe u bazi `Orao`“, kaže Galijašević.

On je istakao da je krajnje vrijeme da se Kavazović okrene etničkoj slovenskoj braći i da uspostavlja saradnju sa Srbima i Hrvatima.

„Nažalost, Kavazović sramoti našu vjeru, ugađajući američkim potrebama i dajući izjave koje dodatno destabilizuju situaciju u BiH“, rekao je Galijašević.

Prema njegovim riječima, Kavazović se bavi bezbjednošću, govori o temama iz pravosuđa i politike, te „širi nacističku mržnju prema Srbima i Hrvatima“.

„Predsjednik Sabora njegove Islamske zajednice Hasan Čengić najveća je sramota jer je povezan sa terorističkim kampom u Pogorelici, trgovinom oružjem, mudžahedinima i njihovim ratnim zločinima“, navodi Galijašević i dodao da se Čengić nalazi na američkoj crnoj listi.

Poglavar Islamske vjerske zajednice u BiH Husein Kavazović, gostujući sinoć na Televiziji „N1“, istakao je da „u BiH nema pomirenja dok se ne prizna genocid u Srebrenici“.

On je komentarisao odluku da se zabrani prisustvo onima koji negiraju genocid na obilježavanju stradanja u Srebrenici.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se