13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Fudbalski klub „Srpski soko“ iz Čelopeka obilježio 45 godina postojanja i rada

Prijatelji prvi čestitali

ZVORNIK /ČELOPEK – Fudbalski klub „Srski soko“ iz zvorničke mjesne zajednice Čelopek, obilježio je vrijedan jubilej – 45 godina od osnivanja i uspješnog rada.

Na proslavi jubileja, bili su dugogodišnji prijatelji iz mjesne zajednice Zlatica kod Zrenjanina i istoimenog fudbalskog kluba. Prije druženja koje je trajalo do duboko u noć i gdje su predsjednici klubova razmjenili poklone, odigrane su dvije utakmice. Jedna između veterana fudbalskih klubova „Srpski soko“ i „Zlatica“ i druga između prvih timova ova dva kluba.

– Naše veze potiču još od 1962. godine, kada sam živio i radio u Zlatici i iste godine osnovao ovaj klub. Kada sam se vratio u rodno selo Čelopek, 1976. godine, nakon četiri godine osnovao sam fudbalski klub koji se pri osnivanju zvao po imenu sela, a danas nosi naziv „Srpski soko“. Hvala i mojim Čelopečanima i mojim Zlatičanima, koji poštuju moju ulogu u oba kluba, rekao nam je Nedeljko – Neđo Tanacković, počasni predsjednik FK „Srpski soko“.

Brojna delegacija iz mjesne zajednice Zlatica sa fudbalerima puna je utisaka o prijateljstvu za Čelopečanima.

– Mi veoma poštujemo gospodina Neđu koji je sa svojim prijateljima i tadašnjim preduzećem „Zlatica“ osnovao ovaj klub. U Zlatici žive ljudi koji potiču iz sadašnje Republike Srpske. Zahvalni smo svim mještanima Čelopeka, a posebno iz fudbalskog kluba koji su nas posjetili i 1999. godine u vrijeme bombadovanja, što ostaje u trajnom sjećanju. Zahvalni smo posebno i gospodinu Dmitru Majstoroviću, koji svesrdno pomaže naš klub kao i mjesnoj zajednici Zlatica, rekao nam je Željko Drobnjak, predsjednik FK „Zlatica“.

Tokom druženja, predsjednik FK „Srpski soko“ Cvjetko Tanacković uručio je zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i instutuicijama koji su doprinjeli osnivanju i radu kluba u proteklih 45 godina.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se