20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Drama u naselju Hajdarevići kod Zvornika: Pucao u oca i pretukao majku vičući Alahu-ekber

ZVORNIK – Nezir Hajdarević (52) iz Tuzle pucao je juče iz vatrenog oružja u svog oca Hasana (75) i pretukao majku Neziru (73) u njihovoj kući u naselju Hajdarevići kod Zvornika, a sve vrijeme vikao je „Alahu-ekber“.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Bijeljina Žarko Ćosić rekao je, navodeći inicijale napadača i njegovih roditelja, da je Nezir Hajdarević nakon fizičkog napada na majku, ranio oca u predjelu grudi i da se oboje nalaze u bolnici u Zvorniku. Napadač je uhapšen i hospitalizovan jer je utvrđeno da je u stanju nervnog rastrojstva.

Policiji je u 4.35 časova prijavljeno da se u kući Hajdarevića čuju vriska i galama.

– Na teren su odmah izašli policijski službenici i ustanovili da je N. H. fizički napao majku, a zatim iz vatrenog oružja ranio oca – rekao je Ćosić.

Hajdarević je iz Tuzle došao u posjetu roditeljima i na spratu kuće počeo da galami i puca, a kada su mu se približili nasrnuo je na njih.

– Prilikom napada uzvikivao je „Alahu-ekber“. O svemu je obaviješteno postupajuće tužilaštvo i u toku je istraga i rad na dokumentovanju krivičnog djela – navedeno je u saopštenju Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Sagovornik blizak istrazi kaže da je Hajdarević osim riječi „Alahu-ekber“ uzvikivao i druge parole svojstvene ekstremistima i teroristima. On je istakao da Hajdarević nije poznat policiji po vršenju krivičnih djela ili vezama sa radikalnim islamistima.

– Još nije poznato da li napad eventualno ima veze sa terorizmom i u toku je provjera te mogućnosti. Hajdarević je živio u Tuzli u jednoj ulici, a prijavljen je i na drugoj adresi – kazao je isti izvor.

Dežurni hirurg u zvorničkoj bolnici Jovan Okuka rekao je da je zdravstveno stanje Hajdarevića stabilno i da primaju terapiju.

– Povrijeđeni muškarac ima prostrelnu ranu prednjeg dijela grudnog koša, diše normalno i nalazi se sa suprugom na Odjeljenju intenzivne njege. Njegova supruga ima polomljenu vilicu sa obje strane, prelom nosne kosti i podlive po čelu i grudnom košu  – rekao je Okuka.

Komšije porodice Hajdarević kazale su da sa napadačem nisu imali problema i da je s njima bio u dobrim odnosima.

– Samo oni znaju šta se dešavalo u kući. Nezir živi u Tuzli i povremeno dolazi kod roditelja. Bio je oženjen i živio je u Australiji, a ovamo se vratio prije dvije godine. Razveo se od žene sa kojom ima dva sina. Oni su sa majkom ostali u Australiji – kazao je jedan od komšija.

Stravično podsjećanje

Zvorničane je napad podsjetio na stravične slike od 27. aprila 2015. godine kada je vehabija Nerdin Ibrić (24) upao u policijsku stanicu i uz povike „Alahu-ekber“ osuo paljbu po policajcima. Ibrić je ubio policajca Dragan Đurića i ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića prije nego što je ubijen u razmjeni vatre sa policijom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se