2 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: Politika umiješala prste u hapšenje Macana

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je hapšenje bivšeg direktora Agencije za identifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH Siniše Macana „politički motivisano“.

– Tužilaštvo BiH i istražni organi na nivou BiH rade političku odmazdu prema ljudima iz Srpske. Nemam ništa protiv da provedu to dokraja – rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje novinara o tome da je Aleksandar Džombić, bivši premijer RS, danas saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi s bankarskim sektorom u RS.

Dodik, međutim, tvrdi da i o tom pitanju postoji ozbiljna politizacija.

– Odgovorni treba da odgovaraju, ako ima nekih problema, ali sve je poprimilo neku sasvim drugu dimenziju, krenulo se u široki obračun s prethodnom vlasti, zahvaljujući pozicioniranju SDS-a u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA), koja se zloupotrebljava u političke svrhe – istakao je Dodik i dodao da nijedna od tih priča nije završena, ni o Agenciji za bankarstvo, IRB-u i o drugim i da se „vidi da je sve farsa“.

Vlast RS, naveo je, nema veze s radom Bobar banke, a saslušanje Džombića i širenje istrage na druge ljude „dodatni je dokaz politizacije“, što udaljuje RS od podrške Sudu i Tužilaštvu BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se