10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Budućnost iz Pilice prvak Međuopštinske lige grupa „Birač“

ZVORNIK /PILICA – Fudbaleri Budućnosti iz Pilice, jedne od najvećih mjesnih zajednica zvorničke opštine, prvi su prošli kroz cilj u Međuopštinskoj ligi grupa „Birač“. Piličani su tako stekli pravo da se od iduće sezone takmiče u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa Istok.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#e2e2e2″ arrow=“yes“ align=“right“]

USKORO MONOGRAFIJA

U pripremi je Monografija o Fudbalskom klubu Budućnosti, koja ove godine, slavi 45 godina od osnivanja, koju piše Milan Đorđić, sportski novinar.

– Planiramo da dostojno obilježimo vredan jubilej. Budućnost se vraća na fudbalsku mapu zvorničke opštine i šire regije, gdje je imala zapaženo mjesto od dana osnivanja, što će se vidjeti i u Monografiji kluba, rekao je Marković.

[/quote]

Budućnost je bila ubjedljiva i nije pretrpila nijedan poraz. U 16 utakmica, postigla je 15 pobjeda i samo jednom je igrala neriješeno. Gol razlika je impresivna i iznosi 72:7.

– Ubjedljivo smo osvojili titulu u Međuopštinskoj ligi, jer smo dominirali u svim elementima fudbalske igre. Naš klub je prvu titulu osvojio 1986. goidine i trebalo je 29 godina da se plasiramo u veći rang. Pored igrača i stručnog štaba, koji su podnijeli najveći teret, velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju i mještanima i brojnim sponzorima koji su stali uz klub. Želimo da i u većem rangu budemo stabilan klub, rekao nam je Obren Marković, predsjednik Budućnosti.

U svojim redovima Piličani su imali i najbolje golgetere lige. NJihovi napadači Dragan Vasiljević i Siniša Rakita, podjelili su prvo mjesto na listi strijelaca, postigavši po 18 golova.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se