18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Biblioteka organizovala drugi „Bazar“

„Narodna biblioteka i muzejska zbirka“ organizovala je danas „Bazar“ na kome su sugrađani mogli da razmjenjuju knjige iz svojih ličnih biblioteka, a školarci da se upoznaju sa sadržajima koje im ova ustanova nudi tokom raspusta.

Direktorica „Narodne biblioteke“, Nega Stjepanović, najavila je da će ovakav događaj biti organizovan više puta tokom ljeta, o čemu će sugrađani biti pravovremeno obavješteni.

– Na kraju smo još jedne školske godine u kojoj su naši školarci bili vrijedni i, sigurna sam, zaradili dobre ocjene. Međutim, ono čemu se najviše raduju jeste kraj školske godine, a tu radost iskazuju na različite načine i na različitim mjestima. Zato smo mi, iz Narodne biblioteke, odlučili da ih pozovemo da zajedno proslavimo kraj školske godine i da iskoristimo i priliku da im predstavimo sve one sadržaje koje biblioteka nudi u toku ljetnjeg raspusta kako bi im bio zanimljiviji i sadržajniji. Prije svega predstavili smo im sve naše naslove za tinejdžere, a što nisu stigli da pročitaju zbog školskih obaveza. Predstavili smo im i sve naše radionice, igraonice, pričaonice i ostale edukativne i zabavne sadržaje koje biblioteka nudi, a kojim mogu prisustvovati i u kojima mogu učestvovati u toku ljetnjeg raspusta. Pored toga, u okviru našeg današnjeg druženja je i Bazar“ za razmjenu knjiga, prije svega udžbenika, ali i svih drugih koje naši sugrađani smatraju da im više nisu neophodne, a nekome će svakako koristiti – rekla je Stjepanovićeva.

Ona je pozvala školarce da od danas pa do druge polovine avgusta razmjenjuju udžbenike i da ih, ukoliko su u mogućnosti, poklanjaju drugarima lošijeg materijalnog stanja.

Dragan Petrović, koji je završio Pedagoški fakultet i koji je student master studija, jedan je od volontera u „Narodnoj biblioteci“ gdje se prijavio sa željom da mijenjaju svijest kod ljudi i da ih animiraju da budu redovni čitaoci.

– I današnji „Bazar“ organizovan je sa tim ciljem, a akcenat je stavljen na najmlađe, jer smatramo da je to najbitniji period za shvatanje da je čitanje jedna od bitnijih stvari u životu i da, na neki način, zavole biblioteku i knjigu. Mislim da i dosadašnje radionice već daju efekta i nadam se da će u narednom periodu to biti još bolje – rekao je Petrović.

Penzioner, Janko Mikić iz Zvornika, veoma se obradovao jednom ovakvom događaju kakav je „Bazar“.

– Ovo je odlična ideja i svaka čast „Narodnoj biblioteci“ na tome. Ja sam donio knjižice iz Engleskog, Njemačkog, Češkog, Španskog, Ruskog jezika, imam stari bonton, knjigu naučne fantastike, sportske literature, naodnog humora, i druge literature i mislim da bi svako mogao nešto da nađe za sebe. Knjige su najveće bogatstvo i smatram da knjigu ništa ne može zamijeniti, jer kad je čitamo mi stvaramo sopstvenu sliku o nečemu, a kada gledamo televiziju ili internet, onda vidimo onako kako nam je prikazano. Knjige sam donio na razmjenu, ko voli nek izvoli, a dolaziću i dalje na „Bazare“. Pozivam i druge ljubitelje knjige da dođu, da ih razmjenjuje i da se družimo – rekao je Mikić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se