10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Alumina: Prijem za djecu radnika sa Vukovom diplomom

ZVORNIK – Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Milorad Motika organizovao je prijem za troje maturanata Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“ iz Zvornika, nosilaca Vukove diplome, zajedno sa njihovim roditeljima koji rade u ovoj fabrici.

Motika je izrazio zadovoljstvo ostvarenim uspjehom u školovanju Nikoline Šarenac, Vladana Astarevića i Jelene Stjepanović.

„Menadžment „Alumine“ je prepoznao vaš uspjeh na što smo posebno ponosni kao što su i vaši roditelji. U vama je budućnost i treba da nastavite istim uspjehom“, rekao je Motika.

Predsjednik uprave „Alumine“ je naglasio da je „teško izdići se iznad prosječnosti, a samo to vodi naprijed“.

„Vaš uspjeh je i uspjeh društva“, rekao je Motika, dodajući da je veoma važno ulagati u mlade ljude i njihovo znanje.

„Alumina“ će, poručio je, uvijek biti uz uspješne mlade ljude.

Budućim studentima elektrotehnike i tehnologije, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je poželio da profesionalizuju svoje pozicije i da budu osposobljeni da samostalno mogu bitisati i djelovati, te da im ovo druženje i boravak u fabrici predstavljaju određenu vrstu podrške u daljim aktivnostima.

„Mi smo ovdje da napravimo perspektivu, da imate gdje doći nakon, nadam se, takođe uspješno završenih studija“, naglasio je predsjednik Upravnog odbora „Alumine“, te izrazio spremnost da kompanija u određenim fazama studiranja pomogne njihovo školovanje.

On je budućim brucošima poželio puno zdravlja, sreće i lagan put kroz fakultetske studije do ispunjenja cilja i ostvarenja ostalih porodičnih želja.

Troje učenika, koji su nedavno izašli iz srednjoškolskih klupa zvorničke Gimnazije, kažu da je sada najvažnije da uspješno polože prijemne ispite na željenim fakultetima.

Nikolina Šarenac sprema se za Elektrotehnički fakultet u Beogradu ili Novom Sadu.

„Tokom školovanja najviše sam voljela prirodne nauke“, kaže Nikolina. Mama je diplomirani inženjer mašinstva, a mene „vuče“ elektrotehnika.

Kaže da nije bilo teško biti „vukovac“ kad se usklade obaveze i slobodno vrijeme.

-Treba samo upornost i predanost za učenjem. U našem IV 4 razredu, čiji je razredni starješina profesor Rado Lazarević, imali smo četiri učenika sa Vukovom diplomom – naglašava Nikolina.

Tehničke nauke preferira i Jelena Stjepanović iz Čelopeka.

„Intenzivno se pripremam za polaganje prijemnog ispita. Odlučila sam se za Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu. Telekomunikacije, elektronika i energetika su oblasti koje me najviše zanimaju“, kaže Jelena.

Vladan Astarević navodi da je životno opredjeljenje izabrati pravi fakultet. Kako kaže, „vaga“ gdje da upiše Tehnološki fakultet – da li u Zvorniku ili u Novom Sadu.

„U tehnologiji ima dosta predmeta koji mene interesuju, prije svih matematika, hemija, fizika“, ističe ovaj 19-godišnjak, koji je, svojevremeno, kao učenik devetog razreda osnovne škole u Čelopeku, učestvovao i na prestižnim takmičenjima iz matematike.

Nikolina, Jelena i Vladan, koji su četri godine proveli zajedno u srednjoškolskim klupama, su veoma ponosni što su među najboljim ovogodišnjim maturantima Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“ u Zvorniku. Nadaju se da će biti uspješni studenti i opravdati podršku svojih roditelja.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je, u ime menadžmenta kompanije, „vukovcima“ uručio skromne novčane poklone u iznosu od po 200 konvertibilnih maraka, te naglasio da će studije brzo proći i da će neko od njih, baš u ovoj fabrici, odlučiti da radi.

Uz zahvalnost što su bili gosti fabrike, koja je bezmalo svakodnevno prisutna u njihovim porodičnim domovima, Nikolina, Jelena i Vladan, nisu krili oduševljenje nesvakidašnjim gestom rukovodstva „Alumine“, naglašavajući da je ipak mnogo drukčije kad se „u živo“ doživi fabrika i atmosfera u njoj.

Tatjana Šarenac, zahvalila se u ime roditelja ovih „vukovaca“, ističući da su ovakvi susreti najbolja spona fabrike sa porodicama njenih radnika, te predstavljaju podršku i priznanje za uspješno školovanje njihove djece, kao i podstrek za njihov dalji uspjeh.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se