12 C
Zvornik
20. април 2024.

Završen miting vlasti, Dodik pozvao okupljene da se mirno raziđu

BANJA LUKA – Na glavnom banjalučkom trgu, završen je miting vladajućih stranaka u RS – „Srcem za srpsku“ koji je počeo nešto iza 12 sati, a građani su već u velikom broju napustili Trg Krajine.

U svom obrćanju  Milorad Dodik, predsjednik RS i lider SNSD-a zahvalio se svima koji su došli:

„Hvala svima sto ste došli. Nosimo poruke mira i pokazujemo svima koliko volimo RS. Svima koji nisu danas sa nama poručujemo da ne treba da sumnjaju da cemo RS izgraditi onakvu kakvu mi želimo. Često sam u svjetskim kancelarijama bio usamljen u odbrani RS. RS nije prijetnja nikome.

Marko Pavić, predsjednik DNS-a skupu se obratio riječima: „Ovo je vrijeme iskušenja kroz koje prolazi srpski narod, ali znali smo uvijek naći pravi put za izlaz svih iskušenja.

Nikad nam nije put pokazivao Izetbegović i njegovi sljedbenici. Najveća vrijednost koju smo stekli je RS i moramo je čuvati. Teško mi pada kad prođem pored plakata ‘Oslobodimo Srpsku’.

Od koga da je oslobodimo? Imali smo mi i očinskih poruka patrijarha i srbije. Nismo ih poslušali. Zar je neko preči od njih? Ima jedan dio rukovodstva koji nažalost ne misli tako.

Imamo izbore svake 2 godine, dali ste nam povjerenje svaki put. A sada neko hoće da ruši na ulici.

Najveca vrijednost RS je nasa sabornost. Oni koji žele da poruse RS poručujemo da neće uspjeti u tome i da ćemo očuvati RS. Nudili smo im razgovore, da odustanemo od mitinga i zajedno odlučujemo o RS. Nažalost to nije prihvaćeno.“ Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije je rekao:

„Nikada mi nije bilo lakše izaći pred svoj narod i govoriti jer govorom čistog srca i iz najbolje namjere šaljem poruku da smo se okupili samo zbog RS. Gradimo još bolju RS na tom putu smo zajedno već deset godina. Obezbjedili smo najveci rast RS. Ovdje smo i zbog toga da konačno spriječimo svađe i podjele i da jasno kažemo da smo svi na putu napretka RS.

Samo ima danas nekih koji vjeruju sinu Alije Izetbegovića koji sumnjaju. Danas smo ovdje da od vas zatražimo podršku. Danas smo ovdje da pokažemo da je narod većinski uz ovu vlast na čelu sa Miloradom Dodikom.

Nemamo ništa protiv onih tamo koji su se u manjem broju okupili. Nastavićemo da vodimo politiku saradnje ali ne mozemo da shvatimo da se neko može narugati očinskim porukama patrijarha srpskog.“

Dragan Đurđević iz Srpske radikalne stranke se zahvalio svima koji su došli. Zahvalio se doktoru Vojislavu Šešelju koji se brine za RS.

„Predsjedniku Dodiku hvala. Ima li išta časnije nego biti sljedbenik Radovana Karadžica Ratka Mladića i svojih koji su stvarali Republiku Srpsku. Hvala svima u SDS koji misle drugačije nego njihovo rukovodstvo. Pozovite na razgovore i na pružanje ruke. Mora ekonomija da se pokrene da se vjeruje rukovodstvu RS.“ 12:45 – Pripadnik drinskog korp VRS Milan Jolović obratio se skupu i poručio: „Pripala mi izuzetna čast poruku da pročitam poruku naših ratnih komandanata. Nikad nismo bili dio podjele srpskog naroda. Zbog naših heroja poručujemo svim neprijateljima srpskog naroda da smo i dalje svoji na svome i da ne ugrozavamo nikoga“.

„Generali su zamolili da ispunimo 2 želje. Prva da pošaljemo poruku matici Srbiji regionu i svijetu da niko neće okrenuti Srbe na Srbe. Molim našeg predsjednika i sve vas da pozdravite velikim aplauzom one koji protestuju u parku. Znači želja generala koji su utamničeni. Druga želja Obraćam se svima na ovom veličanstvenom skupu i braci i sestrama u parku Mladen Stojanović poručujem da smo svi jedno. Najveci uspjeh u ratu što nismo podijelili na partizane i četnike. Svi treba da budu mirni i spokoji jer smo sačuvali mir.

Na mitingu vladajuće koalicije „Srcem za Srpsku – Stop izdaji!“ u Banjaluci do podne okupilo se više od 20.000 građana, a banjalučki kantautor Miro Janjanin je pozdravio Banjalučane i sve građane RS rekavši:

„Ovu pjesmu sam napisao za RS sa zeljom da u njoj zivimo sretno u slozi i blagostanju.“ i izveo numeru „Jedna jedina“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se