5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Zahlađenje za vikend

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i dalje će biti pretežno oblačno vrijeme sa prolaznim padavinama, pljuskovima i grmljavinskim nepogodama u drugoj polovini sedmice, te zahlađenjem za vikend, 14. i 15. maja, rečeno je danas Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Hidrometeorolog Igor Kovačić rekao je da će sutra biti pretežno oblačno, mjestimično sa slabim padavinama ili ponekim pljuskom u centralnom dijelu Srpske, uz toplo vrijeme i jačanje juga.

U četvrtak, 12. maja, uticaj fronta sa zapada usloviće u jutarnjim časovima pljuskove i grmljavinske nepogode uglavnom u zapadnim područjima Srpske koje će se premještati na sjeverne krajeve. Obilnija kiša očekuje se i na jugu.

Temperatura će i dalje iznositi između 18 i 23 stepena Celzijusova.

U petak, 13. maja, očekuje se relativno smirivanje vremena i biće veoma malo padavina, uglavnom na sjeveru. Nešto obilnijih padavina i dalje će biti na jugu.

Kiša će padati i u subotu, 14. maja, te u nedjelju, 15. maja, kada će postepeno doći do pada temperature.

Padavine će se nastaviti i u noći između nedjelje i ponedjeljka, 16. maja, a na najvišim planinama na zapadu, kao što je Klekovača, moguć je i slab snijeg.

Prestanak padavina i razvedravanje uslijediće od utorka, 17. maja, kada je moguća i pojava mraza u brdovitim i planinskim krajevima.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se