14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Veliki uspjeh zvorničkog džudiste na Evropskom kupu i Balkanskom prvenstvu

ZVORNIK – Od 21. do 23. maja 2016. godine održan je Evropski kup u Bielso Biali, Poljska u organizaciji Evropske džudo unije.

Nastupilo je ukupno 27 zemalja iz Evrope i reprezentacija Japana. Za reprezntaciju BiH napustilo je 5 takmičara među kojima su bili i dvoje iz Zvornika: Teodora Božović i Vasilije Vujičić.

Božović je izgubila od domaće reprezentativke, a Vujičić je zaredom pobjedio reprezentativce Rumunije, Litvanije, Bugarske, a za medalju je izgubio od Francuza tako da je zauzeo 5. mjesto.

Trener Božovic je zadovoljan ovim plasmanom jer je Vujičić dobio nove bodove koji će biti od velikog značaja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje će se održati 3. jula u Finskoj.

Vujičić drugi na Balkanskom šampionatu

Pored evropskog kupa u Poljskoj, zvornički džudisti proteklog vikenda učestvovali su na Balkanskom prvenstvo za kadete u Kikindi.

Ucestvovalo je svih 9 država Balkana i to Turska, Grčka, Rumunija, Bugarska, Crna Gora, Albanija, BiH, Srbija i Makedonija.

Ispred zvorničkog kluba „Srpski Soko“ nastupili su Slađana Erić u kategoriji -40kg i Vasilije Vujičić +90kg.

Slađana je u prvom kolu poražena od predstavnice Rumunije. A Vujičić je pobjedio u 3 borbe, dok je u finalu poražen od predstavnika Grčke koji je prošle godine zauzeo treće mjesto na Evropskom prvenstvu.

Vasilije je ovim rezultatom ostvario plasman za Evropsko prvenstvo koje ce se održati 3. jula u Finskoj.

BiH je u sveukuponom plasmanu zauzela 3 mjesto na ovom prestižnom takmičenju sa jednom zlatnom medaljom, tri srebrne i četiri bronzane medalje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se