23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uspješna akcija „April mjesec čistoće“

ZVORNIK – Tradicionalna Akcija „April mjesec čistoće“ koju je u toku proteklog mjeseca organizovala Gradska uprava Zvornik bila je uspješna, jer je realizovana većina planiranih ativnosti, a oko jednog cilja – da grad bude ljepši, okupili su se i zajedno radili brojni Zvorničani.

– Na zelenim površinama kod zgrada Centar 3, Zmajevac i ispred zgrade Gradske uprave, te oko još nekoliko stambenih zgrada zasađeno je oko 100 sadnica višegodišnjih biljaka – tuje, berberisa, kotoneastere i juniperusa. U Akciju se uključilo sedam zajednica etažnih vlasnika, sve škole, dječiji vrtić „Naša radost“, opštinski Sindikat penzionera. Oko 100 Zvorničana i predstavnika nevladinih organizacija očistili su od smeća i nanosa obalu rijeke Drine na području grada. Na gradskoj plaži je uređeno igralište za fudbal na pijesku, dok su na odbojkaškom igralištu pripremljene zemljane utvrde, a u narednih mjesec dana biće izvršeno i nasipanje pijeskom. Gradska uprava je obezbijedila sve što je potrebno da se sprovedu aktivnosti, a AD „Vodovod i komunalije“ pobrinuo se za odvoz prikupljenog otpada – rekao je Ognjen Pavlović, koordinator akcije.

On je dodao i da su uređena dječija igrališta u gradu tako što su postojeće sprave osvježene, a one koje su bile dotrajale zamijenjene novim. Rađeno je na sedam lokacija, kao što su kod B-zgrada i u parkiću, dok su na nekim lokacijama gdje je bilo zahtjeva i gdje su za to postojali uslovi, napravljena i nova igrališta.

– Sugrađani su pokazali da podržavaju zajedničke akcije i da brinu o svojoj okolini. Posebno je značajno što su se u velikom broju uključili mladi ljudi, ali i naši stariji sugrađani, penzioneri. Svi smo zajedno dali doprinos da naš grad izgleda ljepše, da ima više zelenila i bude čistiji. Akcija je bila uspješna, ali naravno uvek može i bolje i ka tome treba da idemo – rekao je Pavlović.

Pavlović je napomenuo da su vremenski uslovi prekinuli radove na postavljanju nekoliko novih toaleta na gradskoj plaži, ali da će i ovaj posao biti završen čim se vrijeme stabilizuje. Takođe, nove sadnice topola na gradskoj plaži biće zasađene na jasen, kada je za to pogodnije vrijeme.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se