18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U toku izrada dokumenta Lokalna omladinska politika

ZVORNIK – Dokument Lokalna omladinska politika Zvornika 2016-2020 godine koji se izrađuje u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banjaluke trebalo bi da bude završen do mjeseca jula ove godine.

Omladinski komunikativni centar koji realizuje projekat izrade dokumenta Lokalna omladinska politika u 13 gradova i opština u Republici Srpskoj i koji će obezbjediti konsultante i tehničku podršku za izradu dokumenta, krajem prošle godine raspisao je konkurs na koji se prijavila i na kojem je prošla Gradska uprava Zvornik.

U cilju izrade dokumenta gradonačelnik Zoran Stevanović imenovao je radnu grupu koju čini osam mladih Zvorničana, predstavnika Omladinskog savjeta Zvornik, Omladinskog savjeta Republike Srpske, političkih partija, studenata iz Republike Srpske i Srbije, dok je predsjednik Ognjen Pavlović koji je i koordinator na izradi dokumenta.

– Radi se o kvalitetnoj radnoj grupi koju čine mladi ljudi koji su već iskusni u omladinskom organizovanju i mogu kvalitetno da realizuju ovaj dokument. U okviru izrade dokumenta do sada smo imali niz sastanaka, između ostalih i sa fokus grupom koju čine predstavnici učeničkih savjeta, Omladinskog savjeta, podmladaka političkih partija i tada su dogovorene neke smjernice i rokovi za realizaciju projekta – kaže Pavlović.

U toku maja mjeseca biće realizovano nekoliko sastanaka fokus grupa, te sprovedene potrebne analize.

Dokument Lokalna omladinska politika 2016-2020 godine sadržaće sve ono što je bitno za mlade ljude i biće osnova za djelovanje i Gradske uprave u sferi omladinske politike i svih omladinskih organizacija u narednom periodu.

– Ovaj dokument je jako bitan, to nam je temelj za rad, odnosno smjernice kako i u kom pravcu djelovati u naredne četiri godine. Rok za izradu je do kraja 2016 godine, ali smo mi napravili neku dinamiku da to bude do početka jula 2016. godine. Inače, bitno je reći i da je Zvornik, tada kao opština, imao prvi napisanu omladinsku politiku još 2006. godine, ali tada nije bilo sluha za njeno usvajanje, pa je ona donesena 2008. godine. Ta lokalna omladinska politika je zasigurno jedna od najuspješnijih koja je, između ostalog, rezultirala izgradnjom Doma omladine i osnivanjem omladinske krovne organizacije – rekao je Pavlović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se