12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

U okviru obilježavanja Dana grada i 4. „Zgitar fest“

ZVORNIK – Danas se, u okviru obilježavanja Dana grada, u Zvorniku održava 4. „Zgitar fest“ koji je okupio 33 učesnika iz sedam gradova iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Ljubiša Popović, direktor Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“, rekao je da učesnike ocjenjuje renomirani žiri u sastavu Vera Ogrizović i Milan Dujmović sa Muzičke akademije iz Beograda i Zoran Krajišnik, dekan Muzičke akademije u Novom Sadu.

– Imamo učesnike iz škola iz Šapca, Valjeva, Loznice, Bijeljine, Tuzle, Brčkog i Zvornika. Učenici se takmiče u pet kategorija i to prvi i drugi razredi niže muzičke škole u I kategoriji, treći i četvrti u II, peti i šesti u III kategoriji i u srednjoj školi prvi i drugi razredi u IV kategorija i treći i četvrti razredi u V kategoriji – rekao je Popović.

Po završetku takmičenja žiri će proglasiti laureata takmičenja i najbolje učesnike u svojim kategorijama.

Prije početka festivala prisutne je u ime pokrovitelja pozdravio Đorđe Deurić, direktor Doma omladine, koji je takmičarima poželjeo uspjeh na današnjem takmičenju, ali i lijepo druženje.

Organizator gitarskog festivala je zvornička Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik u saradnji sa Domom omladine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se