15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Tramp lako pobijedio, na ulicama Vašingtona neredi

VAŠINGTON – Donald Tramp je bez problema slavio na izborima u Vašingtonu, ali su njegovu pobjedu zasjenili neredi na demonstracijama u Albukerkiju, prenosi „Gardijan“.

Kako navode, demonstranti su razbijali prozore i bacali kamenje na policiju.

Tramp je u Vašingtonu osvojio 76 procenata glasova prema 59 procenata prebrojanih glasova. Džon Kejsik i Ted Kruz, koji su odustali od trke, osvojili su po 10 posto.

Milijarder je ovom pobjedom došao do toga da mu je samo još nekoliko desetina delegata potrebno da dostigne magični broj od 1.237 koji mu garantuje republikansku nominaciju i prije stranačke konvencije.

Ispred mjesta na kojem je Tramp držao miting u Albukerkiju izbili su neredi i demonstranti su bacali kamenje na policiju i prevrtali policijske barijere.

Na društvenim mrežama bilo je informacija u pucnjima i suzavcima, ali je policija to negirala. Policajci na konjima poslati su na lice mesta, a prema nezvaničnim informacijama korišćen je i biber-sprej. Osim toga, razbijena su i vrata centra u kojem je Tramp govorio.

Više od pola sata nakon što je Tramp završio svoj govor i otišao za Kaliforniju u kojoj će „prajmaris“ biti održani 7. juna, nekoliko stotina demonstranata je i dalje bilo na ulicama mašući meksičkim zastavama i pjevajući sa upaljenim bakljama.

Tramp je jedini preostali kandidat pošto su Kejsik, Kruz i Ben Karson odustali od trke.

Očekuje se da će Tramp na sedam narednih glasanja, među kojima su i Nju Džerzi i Kalifornija, lako obezbhediti dovoljan broj delegata za direktnu nominaciju.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se