18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpskoj ne prijeti bankrot

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tvrdi da Srpskoj ne prijeti bilo kakav bankrot i da su to nerealne priče opozicije.

„Opozicija se ovom pričom bavi nekoliko godina, od senzacionalističkih najava kako neće biti plata i penzija. To je velika laž jer su penzije povećane za 11,5 odsto za moja dva mandata, a penzioneri su uvedeni u trezorski sistem i dobili poziciju broj jedan“, rekla je Cvijanovićeva i podsjetila da su u Srpskoj povećavane i plate.

Ona je za „Euroblic“ izjavila da je aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ samo jedna od vrijanti da se rastereti finansijska situacija.

„Opozicionari bi proveli dan u parku jer znaju da sada dolazi vrijeme finansijske stabilizcije. To ih užasava jer ne žele da vide da institucije Srpske rade svoj posao i da budžet izvršava obaveze“, dodala je Cvijanovićeva, napomenuvši da se sa MMF-om ne razgovara o smanjenju plata i administracije.

Ona je ocijenila da su protesti opozicije besmisleni, ali da su odlučili da „izvuku još jedno od sredstava u svom arsenalu političkog ponašanja, vjerovatno svjesni činjinice da gube politički tonus“.

„To je anemična grupacija koja nema šta da ponudi građanima Republike Srpske i zadatak vladajućeg bloka je da pokaže da je to tako. Vjerujem da 14. maja neće doći do bilo kakvih nereda jer su organizatori i jednog i drugog događaja svjesni da nose punu odgovornost za dešavanja u okviru onih grupacija koje će im prisustvovati“, istakla je Cvijanovićeva.

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade Srpske, Cvijanovićeva je rekla da je u ovom trenutku neće biti.

„Da li će do toga doći do kraja mandata, ne bi bilo čudno, zato što će možda neki ljudi osvojiti načelnička mjesta“, rekla je Cvijanovićeva.

Odgovarajući na pitanje kada će biti potpisan mehanizam koordinacije u BiH, Cvijanovićeva je rekla da ne zna.

„Pošto su iz Saveza za promjene prepustili drugima da to rade, umjesto da su nas pitali da li je to što su usvojile institucije Srpske, oni su usvojili to što jesu. Prevarili su i nas i Evropljane i sada se moramo boriti da nešto ispravljamo“, zaključila je Cvijanovićeva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se