15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Rolovana piletina

Rolovani pileći batak sa karabatakom, filovan blitvom i feta sirom. Ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu, ukusno je i predstavlja idealno rješenje ako ne znate šta danas da napravite za ručak.

Sastojci

2 kom. pilećih bataka

Marinada za piletinu:

1 kašika senfa

sol, biber,začini za piletinu

Smjesa za pohovanje:

2 komada jaja

2 kašike brašna

3 kašike prezli

1 kašika parmezana

malo crvene paprike

Smjesa za filovanje:

po potrebi blitve

po potrebi feta sira

Priprema

1. Prvo očistite pileće batake.Meso staviteu  pvc foliju i blago “istucite” čekićem za meso.Meso premazati senfom i  začinima.Ostaviti u frižider na sat vremena.

2. Pripremljeno meso stavite na foliju i filujte.Sa jedne strane pileće šnicle staviti listove blitve, a po njoj složiti  feta sir.Filovanu šniclu lagano, čvrsto i pažljivo urolajte i stavite čačkalice), uviti ih u foliju i ostaviti u frižider do pohovanja i prženja.

3. Pred sami ručak, izvaditi rolovanu piletinu iz frižidera.Jaja uklofati i malo posoliti.Rolovanu piletinu lagano stavite u brašno, zatim u jaja pa u prezlo sa parmezanom.

Stavite u tavu  na već  zagrijano ulje i lagano pržiti da fino porumeni.Piletinu okrećite sa svih strana da se prži.Prženu piletinu izvadite na ubrus da upije višak masnoće i da se prohladi.Prohlađenu piletinu isjecite na jednake šnite, oštrim nožem. Možete napraviti neki sos  i preliti piletinu ukoliko želite.

Poslužiti uz prilog i salatu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se