10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Preko 400 osnovaca na „Otvorenim vratima“ u SŠC Petar Kočić

ZVORNIK – U cilju što boljeg informisanja prilikom izbora zanimanja u srednjoj školi, preko 400 učenika iz šest zvorničkih osnovnih škola obišlo je SŠC „Petar Kočić“ u okviru manifestacije „Otvorena vrata“. Biljana Pisić, direktorica škole kaže da je ovo tradicionalni događaj koji ima za cilj prezentaciju kabineta i opremljenost škole.

– Svake godine učenicima devetih razreda prezentujemo ono čime raspolažemo. Interesovanje za našu školu je veliko i verujem da ćemo upisati predviđenih deset odeljenja, odnosno 280 učenika. Budućim srednjoškolcima predstavljeni su smerovi koje mogu upisati, predmeti kao i oprema kojom raspolažemo – rekla je Pisićeva i dodala da je pravilan izbor srednje škole veoma važan put ka pravilnom izboru fakulteta.

Prema njenim rečima ove godine biće upisana četiri odeljenja gimnazije opšteg smera, dva razreda ekonomskih i jedno poslovno-pravnih tehničara, te po jedno odeljenje medicinskih i fizioterapeutskih tehničara, dok će u okviru trogodišnjih zanimanja biti upisan jedan razred kuvara. U okviru manifestacije „Otvorena vrata“ učenici su obišli kabinete, upoznali se sa budućim profesorima, te prisutvovali zajedničkoj prezentaciji i eksperimentima koji su izveli profesori fizike, hemije, te primerima praktične nastave iz zdravstvene struke.

Prevoz za sve učenike je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se