9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Preko 1.000 učesnika na Uličnoj trci (foto)

ZVORNIK – Ulična trka koja je danas organizovana povodom obilježavanja Dana grada Zvornik okupila je preko 1.000 učesnika – predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca. U zavisnosti od uzrasta oni su trčali glavnom gradskom ulicom u dužini od 60 do 800 metara.

Učesnike je pozdravio gradonačelnik Zoran Stevanović koji je istakao da je ovo, uz jučerašnju uličnu manifestaciju mališana iz vrtića, veliki početak obilježavanja Dana grada.

– Hvala djeci koja učestvuju u trkačkom dijelu programa i vama koji ste došli da ih bodrite, jer Dan Zvornika je Dan sviju nas i svi treba da damo doprinos njegovom obilježavanju – poručio je Stevanović.

Ognjen Pavlović, savjetnik gradonačelnika za omladinu, sport i NVO, istakao je da su bile upkupno 22 trke, odnosno 11 u ženskoj i isto toliko u muškoj konkurenciji.

– Ove godine Gradska uprava po drugi put je organizovala Uličnu trku u kojoj su učestvovali djeca i učenici uzrasta od 5 do 18 godina. Osvajači prva tri mjesta u svim trkama dobiće medalje, diplome i robne nagrade koje su obezbijedili sponzori, a za sve učesnike smo obezbijedili osvježenje – rekao je Pavlović koji je dodao da je cilj Gradske uprave da u narednim godinama pokuša da organizuje polumaraton ili maraton.

Trener Atletskog kluba Zvornik Momčilo Mandić istakao je da su ovakve manifestacije izuzetno značajne za djecu i mlade ljude, jer ih motivišu da se uključe i da se bave sportom.

Učesnici su ocijenili da je današnja manifestacija bila sjajna, ali i da je konkurencija bila velika. Pokazali su veliko zalaganje, a ujedno su se i lijepo družili i bodrili druge učesnike.

Organizatori današnje Ulične trke bili su Atletski klub Zvornik i Gradska uprava Zvornik.

Po završetku trka proglašeni su pobjednici i uručene su im nagrade.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se