10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Predstavljena knjiga „Moja ćutanja“

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć predstavljena knjiga pjesama „Moja ćutanja“, autora Radmile Đokić iz Bijeljine.

Predstavljajući knjigu, Đokićeva je rekla da je knjiga „Moja ćutanja“ treća zbirka pjesama lirskog žanra u kojoj se nalaze pjesme vezane za Zvornik za kojim je zavičajno vezana.

„Osjećala sam na izvjestan način dug prema Zvorniku i zvorničkoj publici da predstavim najnoviju knjigu u koju je smješten dio sjećanja na ovaj grad“, rekla je ona.

Govoreći o nastanku ove zbirke pjesama, Đokićeva je rekla da inspiracija, koja je pokretač unutarnjeg nagona za stvaralaštvom, dođe odjednom, niotkud, jednostavno se desi, dođe neki moment i pjesma iz misli bude prenesena na papir.

Ona je dodala da u pjesmi najviše preovladavaju zavičajne i ljubavne pjesme.

Član Udruženja književnika Republike Srpske i Srbije Borislav Gavrić iz Bijeljine rekao je da je Đokićeva, prije svega, lepršav pjesnik bogatog riječnika koji teži narodnjačkom izvornom poetskom izrazu.

„Njezina poezija je prihvaćena od čitalaca, jasna je, ima u svojoj poeziji poruke i jako izražene plastične slike, koje kod čitalaca, ako dožive pjesničku sliku na odgovarajući način, izazivaju emocije i podstiču ih da dalje čitaju dok ne dođu do poslednje stranice u knjizi“, rekao je Gavrić.

Knjiga „Moja ćutanja“ izašla je u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se