8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Pomoć uništenom hramu u Njujorku stiže sa svih strana

BEOGRAD – Član uprave srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Njujorku Lidija Nikolić izjavila je da Svetosavskoj zajednici Njujorka mnogo znači pomoć vjernika koja stiže sa svih strana svijeta, a da je posebno dirnuta brigom Srba sa Kosova i Metohije.

Nikolićeva je istakla da je u prosjeku dnevno na račun Crkve pristizalo 8.000 dolara, kao i da su mnoge vjerske zajednice ponudile pomoć.

„Prva služba nakon požara koji je na Vaskrs zahvatio Crkvu Svetog Save služena je u episkopalnoj crkvi Golgote. Nastavićemo sa službama u episkopalnoj crkvi Svetog Đorđa u Njujorku“, rekla je Nikolićeva za „Večernje novosti“.

Govoreći o istrazi uzroka požara, Nikolićeva je navela da istraga ide svojim tokom i da Crkva ne obraća pažnju na brojne spekulacije koje prate taj događaj.

Sedmicu dana nakon požara koji je skoro do temelja uništio pravoslavni hram Svetog Save u Njujorku američki mediji „Njujork tajms“, „Vol strit džurnal“, „Njujork dejli njuz“ i TV stanice En-Bi-Si i Si-Bi-Es objavile su reportaže o prvoj službi srpskih vjernika nakon požara.

„Parohijani Crkve Sveti Sava oplakuju gubitak, dok ih ujedno bodri darežljivost“, naveo je „Vol strit džurnal“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se