18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Počelo obilježavanje 24 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

ISTOČNO SARAJEVO – Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika Đorđa u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 24 godine od stradanja pripadnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici.

Parastosu prisustvuje ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, koji je na čelu Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, savjetnik predsjednika Republike Miladin Dragičević, predstavnici opštinskih boračkih organizacija i porodice stradalih.

Nakon parastosa, u 10.00 časova predviđen je polazak autobusa za federalno Sarajevo i mirna šetnja ulicom u kojoj je izvršen zločin, u kojem su prvih dana maja 1992. godine mučki ubijena 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a 207 zarobljeno.

U 10.30 časova u Sarajevu biće organizovana mirna šetnja sa prisluženim svijećama i cvijećem bivšom Dobrovoljačkom ulicom i vjerski pomen.

Učesnike skupa će, osim pripadnika kantonalnog MUP-a, obezbjeđivati i pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Obilježavanje 24 godine od zločina organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se