9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Pehar ekipi Zvornika: Republičko prvenstvo slijepih i slabovidih lica u šahu

ZVORNIK – U organizaciji Gradske organizacije slijepih i slabovidih lica Zvornik, održano je republičko prvenstvo slijepih i slabovidih lica Republike Srpske u šahu. Učestvovalo je šest ekipa iz Osnovnih organizacija slijepih i slobavodih lica iz grada domaćina, zatim iz Istočnog Sarajeva, Banjaluke, Bjeljine, Bileće i Dervente.

Nakon pet odigranih kola prvo mjesto, pehar i novčanu nagradu osvojili su trakmičari GO slijepih i slabovidih lica iz Zvornika sa 8 poena. Drugi sa istim brojem poena, ali sa slabijim međusobnim skorom, bili su takmičari OO slijepih i slabovidih lica iz Istočnog Sarajeva. Treći su bili šahisti iz OOS slijepih i slabovidih lica iz Bileće sa 7 poena a dalje slijede: Bijeljina, Banja Luka i Derventa.

Za najuspješnijeg igrača proglašen je Cvjetko Glibić iz ekipe Zvornika sa 5 poena iz 5 prtija. On je bio i najstariji učesnik prvenstva dok je namlađi bio Slaviša Tomanić iz ekipe Bijeljine.

Sudija je bio Rajo Ristanović iz Zvornika, a pobjednička ekipa je nastupila u sastavu: Ranko Poletan, Đorđe Biberdžić, Borivoje Varagić i Cvjetko Glibić.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se