9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Opozicija traži prijevremene izbore zajedno sa lokalnim

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić na današnjem skupu u Banjaluci u organizaciji Saveza za promjene pročitao je, kako je naveo, mjere za spas Republike Srpske, od kojih je prva organizovanje prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora zajedno sa predstojećim lokalnim izborima u oktobru.

Bosić je naveo da je drugi zahtjev formiranje „prelazne vlade nacionalnog spasa“, koja će pripremiti i sprovesti fer izbore.

Prema njegovim riječima, treći zahtjev je prioritetno obezbijediti isplatu boračkog dodatka, invalidnina, dječijeg dodatka, porodiljske naknade i podsticaja poljoprivrednicima.

Predsjednik SDS-a je rekao da je četvrti zahtjev stavljanje van snage odluke o poskupljenju električne energije i zaustavljanje rasprodaje prirodnih bogatstava.

Bosić je pojasnio da je peti zahtjev rasvjetljavanje, kako je naveo, političkih ubistava i korupcionaških afera, a šesti uvođenje prinudne uprave u Radio-televiziju Republike Srpske da bi se javni servis učinio nepristrasnim i objektivnim.

Bosić je poručio vladajućima u Srpskoj da treba da čuju glas opozicije i njenih pristalica. „Ako nas sad ne budu čuli, čuće nas sljedeći put kada dođemo“, tvrdi Bosić.

U obraćanju prije čitanja šest zahtjeva SZP-a na skupu u Banjaluci, Bosić je rekao da niko ne može podijeliti srpski narod i da oni koji su bili na mitingu u organizaciji vladajuće koalicije nisu neprijatelji već braća.

Prema njegovim riječima, neprijatelji su oni koji su osiromašili narod.

Protest SZP-a u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“ završen je mirnom šetnjom do autobusa koji su dovezli pristalice opozicije iz drugih krajeva Republike Srpske.

Kolonu su predvodili lideri opzicionih stranaka u Republici Srpskoj, koji su nosili tarnsparente na kojima je posilo „Protest!“ i „Oslobodimo Srpsku“.

Šetnja je trajala od parka do raskrsnice ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice u suprotnom smjeru od Trga Krajine, gdje je danas održan miting „Srcem za Srpsku – Stop izdaji!“ u organizaciji vladajuće koalicije u Srpskoj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se