23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Obavještenje iz Ministarstva poljoprivrede

ZVORNIK – Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podsjećaju poljoprivredne proizvođače da 15. maja ističe rok za ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela u Republici Srpskoj.

Upisom i ažuriranjem podataka u registru poljoprivrednici ostvaruju pravo na korištenje novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, zbog čega je potrebno da što prije ažuriraju podatke o svojim gazdinstvima u APIF-u.

Poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar gazdinstava svake godine, od 1. januara do 15. maja, obavezno prijavljuju nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a podatke o:

– načinu korištenja registrovanog zemljišnog posjeda tj. podatke o zasijanim, odnosno zasađenim poljoprivrednim kulturama na registrovanom poljoprivrednom zemljištu i

– vrstama i trenutnom brojnom stanju stočnog fonda

Ovo je propisano Uredbom o upisu u Registar, a upis i vođenje Registra obavlja Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge – APIF.

Upis u Registre je dobrovoljan i besplatan.

Porodično gazdinstvo upisuje se kao komercijalno ili kao nekomercijalno gazdinstvo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se