18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nije platila vožnju od Brisela do Doboja

DOBOJ – Dobojka Sabina P. prijavljena je policiji zbog sumnje da je prevarila za 4.470 evra belgijskog taksistu Abdelmjida Alousija, koji ju je dovezao iz Brisela u Doboj.

Ona je u taksi vozilo firme „Eaglesdžprese“ ušla na željezničkoj stanici u Briselu i zatražila da je vozi do Doboja. Taksisti je za vožnju dugu 1.533 kilometra dala kaparu od 260 evra i obećala da će ostatak duga platiti njena kćerka u Doboju. Dogovorena ukupna cijena prevoza bila je oko 4.730 evra.

– Međutim, po dolasku u Doboj osumnjičena u stanu nije zatekla kćerku, koja je navodno trebalo da isplati ostatak duga. Sabina P. je tada taksisti kazala da joj kćerka živi u Americi i da je trebalo da bude u stanu, ali ne zna zašto je nema. Zatim mu je predložila da svi zajedno odu u policiju i prijave slučaj  jer nema novca da plati za prevoz, što su i učinili – navedeno je u saopštenju CJB Doboj.

Dodali su da će protiv osumnjičene nakon dokumentovanja  ovog slučaja nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj  koji će je teretiti za djelo koje je počinila.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Sabina u policiji tvrdila da joj nije bila namjera da prevari taksistu. Kazala je da joj je kćerka obećala platiti taj put, a da ona nema novaca da to sama isplati. Istakla je da ne zna zašto se njena kćerka nije pojavila. Prema nezvaničnim informacijama, Sabina ima i državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država, a u Doboju ima prijavljeno prebivalište.

Banjalučki taksisti su uvjereni da je Sabina uspjela da na ovakav način prevari belgijskog taksistu jer se oni ne sreću sa sličnim prevarama.

Predsjednik taksi udruženja „Ideal“ Slobodan Zrnić kazao je da se od ovakvih prevara teško zaštititi.

– Uvijek moraš da budeš na oprezu kako ne bi ostao kratkih rukava. Na ovakve dalje relacije najbolje je uzeti unaprijed novac ili bar pola ako je to moguće. Taj taksista joj je vjerovao, a i dala mu je kaparu. Vjerujem da njih ovako ne varaju, pa nije ni slutio da mu neće biti plaćeno za vožnju – kazao je  Zrnić.

Cijena

Cijena koju je Sabina P. trebalo da plati belgijskom taksisti za vožnju od Brisela do Doboja mnogo je viša od one koju bi naplatili naši taksisti.

Predsjednik taksi udruženja „Ideal“ iz Banjaluke Slobodan Zrnić kaže da bi za tu vožnju naši taksisti naplatili oko 1.500 maraka.

– Na udaljenije relacije cijena se naplaćuje uglavnom po marku za kilometar. Ako je neka baš dalja relacija, tu se može i dogovarati o nešto manjoj cijeni – kazao je Zrnić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se