2 C
Zvornik
20. април 2024.

Najljepši pas Državne izložbe CAC BiH bulterijer iz Šapca

ZVORNIK – Na Državnoj izložbi pasa svih rasa CAC BiH Zvornik 2016. godine koja je danas održana u Zvorniku za najljepšeg psa izabran je bulterijer vlasnice Olge Janković iz Šapca.

Na drugo mjesto, po odluci sudija i delegata Nebojša Blagojević, „popeo“ se francuski buldog, a na treće srpski gonič.

Prethodno su izabrani najljepši psi u devet grupa i to njemački ovčar, njemački bokser, bulterijer, jazavičar, samojed, srpski gonič, njemački oštrodlaki ptičar, zlatni retriver i franscuski buldog.

Za najljepšeg mladog psa „junior bis“ izabran je mops, drugi je američki stafordski terijer i treće labrador retriver.

Državna izložba pasa svih rasa koja je održana na gradskoj plaži u Zvorniku privukla je izlagače preko 200 pasa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH i šire, kao i oko 40 pasa koji su učestvovali van konkurencije.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Stevanović koji je tom prilikom pozdravio sve goste koji su došli izvan granica Republike Srpske i BiH, odgajivače sa ovih prostora i sve prisutne.

– Svima želim dobre rezulatete, ugodan dan i lijep boravak ovdje na obali rijeke Drine – poručio je Stevanović.

Izložbu su sudile eminentne kinološke sudije Saša Pejčić i Dalibor Antić iz Srbije, Pero Čelebić iz Crne Gore i Zijad Zulović i Ljubomir Drekalo iz BiH.

Po razredima izabrana je i najljepša beba od 3 do 6 mjeseci, najljepše štene od 6 do 9 mjeseci, najljepši par mužjak-ženka, najljepše tri odgajivačke grupe.

U revijalnom dijelu organizovana je promocija dijete i pas, odnosno promocija najboljeg mladog vodiča, gdje je bira, ne samo najljepši pas i dijete nego i najljepša sinergija između njih dvoje.

Potpredsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske i predsjednika udruženja „Drina“ Novo Goražde, Tomislav Pavlović, koji je bio vođa izložbe, ocijenio je da je današnja izložba „istorija za Zvornik, jer se prvi put od kako Zvornik postoji održava u ovom gradu“.

– Ako se pokažemo kao dobri organizatori i ako imamo korektno i kvalitetno suđenje, svi izlagači će to prepoznati i doći će opet. Nama i jeste cilj da radimo na duge staze, a ne da uradimo jednu izložbu i nikada više ni jednu. Svi psi su razvrstani u 10 grupa po međunarodnim standardima, mi smo danas imali predstavnike u devet grupa, a u desetoj gdje su hrtovi, na žalost, nismo imali ni jednog predstavnika – rekao je Pavlović.

Vladan Stevanović, predsjednik zvorničkog Regionalnog udruženja kinologa „Kanis“, istakao je da je svrha izložbe, prije svega promocija kinologije i da se podstaknu izlagači i ljubitelje pasa da se odazivaju u što većem broju, da izlažu svoje pse, da se druže. Inače, ovoliko prisustvo izlagača ovu izložbu čini jednom od najuspješnijih izložbi na ovoj regiji i u BiH. Velika zahvalnost gradonačelniku i njegovom zamjeniku, jer su nam, za sve za šta smo im se obratili, izašli u susret i prepoznali da je ovo veoma lijep događaj za naš grad. Zahvalini smo i ostalim sponzorima Kinološkom savezu Republike Srpske, Lovačkom udruženju „Vukovi sa Drine“ Zvornik, hotelu „Kod Novaka“, „Gold-MG“ – vrhunska hrana za životinje, Veterinarskoj ambulanti „Drina vet“ iz Pilice, „Agro voće“ Pilica, Zemljoradničkoj zadruzi „Agropodrinje“, „Trio“ Tršić, „Zvornik-putevima“, Veterinasrkoj stanici Bijeljina, takođe Domu omladine, „Beba kidsu“, „Profiliku“, Marketu „Zvorničanka“, butiku „Ledžend“ i kozlučkoj „Vitinki“ – rekao je Stevanović.

Organizatori Državne izložbe pasa bili su Regionalno kinološko udruženje „Kanis“ Zvornik u saradnji sa Regionalnim kinološkim udruženjem „Drina“ Novo Goražde.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se