8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Mokri i klizavi kolovozi

Zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH jutros se saobraća po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko prevoja, mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Petlja „Mahovljani“ zatvorena je za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“ na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Iz Auto-moto saveza preporučuju vozačima da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju „Aleksandrovac“, pogotovo oni koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, dok se onima koji iz pravca Banjaluke putuju do Laktaša savjetuje kretanje magistralnim putem.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice jedan do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćanja zbog izgradnje vijadukta. Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavaljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova maksimalno 30 minuta.

Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Rebrovac biće izmjena u režimu saobraćaja.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže u Kotor Varošu.

I na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na dionici Dragotinja-Prijedor, zbog izgradnje pružnog prelaza dolazi do izmjene režima odvijanja saobraćaja.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćaja izmijenjen je i u brčanskom naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari, zbog radova.

Zbog deminiranja na magistralnom putu Brodsko Polje-granica Srpske i FBiH /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od 30 minuta, a potom će vozila biti propuštana 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa, opština Doboj, u mjestu Glogovica u toku je deminiranje terena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana. Saobraćaj se povremeno obustavlja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar u toku su povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova svakim radnim danom, osim u dane vikenda i praznicima. Povremena obustava izvodi se na način 30 minuta obustave saobraćaja i 10 minuta propuštanja.

Na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje padavinskih voda.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom, i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3.

Na autoputu Sarajevo sjever-Tarčin zbog radova na redovnom održavanju, kroz tunele „Vis“, „25. novembar“ i „Grab“ saobraća se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno. Na istoj dionici, u mjestu Treševine, u toku su radovi na sanaciji klizišta.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se