15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Milatović: Srpska razjedinjenost je tragična

ZVORNIK – Književnik i publicista Petar Milatović iz Beča rekao je Srni da opozicija i vlast u Srpskoj treba da protestuju zbog instrumentalizacije srpskog pitanja na Balkanu, koju sprovodi strani faktor, ali zajedno, a ne jedni protiv drugih.

Milatović je naglasio da je upravo to ono čega se treba bojati i čuvati.

„Bojim se da će opet Srbin udariti na Srbina, a to je najtragičnije i najsramotnije što se može dogoditi srpskom narodu u ovom trenutku“, rekao je Milatović danas u Zvorniku.

Milatović je naglasio da Srbi nikada više ne bi trebalo sebi da dozvole da ih neko razjedinjuje u ime neke ideologije ili bilo koje ideološke utopije, što je alfa i omega opstanka srpskog naroda.

Miting opozicije Republike Srpske koji je zakazan za 14. maj u Banjaluci neodoljivo podsjeća na miting Vuka Draškovića 9. marta 1991. godine u Beogradu, kada se nije trebalo mitingovati nego braniti srpstvo, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, nekadašnju parolu „Srbe na vrbe“ zamijenili su sada oni koji planiraju nove vjersko nacionalne i građanske nemire na Balkanu novom parolom „Srbe na Srbe“.

Milatović je rekao da podržava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika jer je legitimni predsjednik izabran voljom većine građana.

„Podržavam Dodika, iako nismo ista politička opcija, jer reaguje na sve one koji iz raznih razloga i interesa nastoje da slome ili umanje značaj Republike Srpske, što je upravo i dužnost predsjednika Republike – da štiti interese i naroda i države, a ne da poslušno sprovodi tuđu politiku“, rekao je Milatović.

Milatović je rođen u Crnoj Gori, a od 1983. godine živi u Beču na osnovu Konvencije UN o zaštiti ljudskih prava. Napisao je 39 knjiga. Član je udruženja Srbije, Crne Gore i Austrijskog udruženja pisaca.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se