15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Lukač: Protesti odobreni, ali nema šetnje!

Ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač odbio je zahtjev Saveza za promjene i Koalicije okupljene oko SNSD-a za protestnu šetnju, kako ne bi došlo do sukoba. Oba strane dobile su dozvole za okupljanje u Banjaluci i to opozicija u Parku Mladen Stojanović, a pozicija na Trgu Krajine u periodu od 12-15 časova.

Tokom protesta biće sankcionisano bilo kakvo kršenje naredbe o zabrani kretanja i jednih i drugih. Proteste će obezbjeđivati više od 2.000 policajaca.

Lukač je rekao da je zabrana kretanja određena kako bi mogućnost za eventualne sukobe bila svedena na minimum, ali i zbog činjenice da bi policija teško mogla da iskontroliše situaciju ukoliko bi došlo do susreta okupljenih.

Dragan Lukač rekao je i da će između dva okupljanja biti postavljene ograde ,a atime i formirana tampon zona.

Ministar policije odbio je i jučerašnji zahtjev Saveza za promjene o izmjeni trase kretanja. Nakon bezbjednosne procjene, objasnio je Lukač, zaključeno je da odobrenje šetnji nije moguće.

Vladajuća koalicija najavila je dolazak između 150 i 200 autobusa u Banjaluku, a opozicija između 100 i 150. U svakom autobusu, naveo je ministar, biće po jedan policajac,a svi autobusi će proči kontrole i na početkoj tački i na ulasku u Banjaluku.

Lukač je naveo da će sve važne institucije u Banjaluci biti dodatno obezbijeđene, kao ne bi došlo do “zauzimanja” državnih institucija.

Ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da postoje sumnje da će u Banjaluku stići i grupe i pojedinci “sa lošim namjerama” iz Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Lukač je naveo da su neki već stigli i da policija prati njihovo kretanje.

Lukač je pozvao i organizatore i građane na mirmo i dostojanstveno ponašanje tokom protesta , kao i na saradnju sa policijom, javlja ATV.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se