24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Iz Zvornika otputovalo 15 djece

ZVORNIK – Iz Zvornika otputovalo je jutros 15 djece na osmodnevno ljetovanje u Bečiće, Crna Gora, u organizaciji Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Vaspitač Boro Glišić rekao je novinarima, pred polazak u Bećiće, da je ovo jedan od najboljih projekata, jer se djeca druže, pruža im se maksimum u smislu druženja, igre, zabave i to je ono što je za djecu nezaboravno.

„Na ljetovanju budu djeca iz cijele Republike Srpske, upoznaju se i druže i nije rijedak slučaj da ‘padne’ po neka suza kada se na završetku ljetovanja novi drugari rastaju, rekao je Glišić.

On je podsjetio da dobro zna dječija isustva, jer je vodio djecu naljetovanje osam puta, a predškoslku djecu tri puta.

Predstavnik zvorničkog Centar za socijalni rad Jovanka Kovačević rekla je da ovaj projekat za djecu mnogo znači, posebno za onu koja nisu u mogućnosti da odu na more.

Ona je dodala da je dobra strana projekta i to da se djeca odlaskom na more postepeno navikavaju da se odvajaju od roditelja, da postaju samostalnija, dok im ljetovanje pruža priliku da se druže i da upoznaju mnogo vršnjaka iz Republike Srpske.

U oranizaciji Javnog fonda dječije zaštite, a uz podršku Vlade Republike Srpske Republike Srpske, ove godine će 1.800 djece iz osjetljivih kategorija ljetovati na crnogorskom primorju u Bečićima.

Ljetovanje, koje je organizovano u 14 smjena, počinje danas i završava se 21. septembra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se