12 C
Zvornik
19. април 2024.

Istočna alternativa: Najava protesta s ciljem destabilizacije Srpske

BRATUNAC – Udruženje građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske ocjenjuje da je najava protesta u Banjaluci „očajnički čin Saveza za promjene, koji je sastavni dio vlasti na nivou BiH, da ispuni zahjeve i uputstva dobijena od Bakira Izetbegovića i njegovih sljedbenika, kao i stranih ambasada koje žele da destabilizuju i oslabe Srpsku“.

„Protivimo se izdajničkoj politici Mladena Bosića, Dragana Čavića i ostalih iz Saveza za promjene koji su najavili proteste za 14. maj u Banjaluci“, saopšteno je iz Udruženja građana „Istočna alternativa“.

Članovi ovog udruženja pripremaju se da u nekoliko autobusa dođu na kontramiting 14. maja u Banjaluku i da organizatore protesta iz Saveza za promjene „dočekaju jajima, jogurtom i sarajevskim kolačima“.

„U toku ove sedmice obavijestićemo policiju o održavanju našeg mitinga na kome ćemo podsjetiti na pogubnu politiku Saveza za promjene i na štetne odluke po Republiku Srpsku za koje su glasali u organima BiH“, navodi se u saopštenju dostavljenom Srni.

Iz ovog udruženja pitaju lidere stranaka, koje su najavile protest u Banjaluci, zašto proteste ne organizuju u Sarajevu?

„Cilj našeg učešća u kontraprotestu nije dodvoravanje aktuelnoj vlasti Republike Srpske, već neprihvatanje izdajniče politike koju vode Bosić, Čavić i njihovi sljedbenici. Poručujemo im da ćemo ih na Trgu Krajine ugostiti jogurtom, jajima i sarajevskim kolačima jer ne želimo da izazivamo sukobe, ali će biti posla za hemijske čistionice nakon protesta“, poručeno je u saopštenju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se