18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik upriličio svečani prijem za novinare i strijelce protivgradne zaštite

ZVORNIK – Povodom Dana grada Zvornik gradonačelnik Zoran Stevanović upriličio je danas svečani prijem za novinare i strijelce protivgradne zaštite.

On je podsjetio da su ovakav i slični prijemi postali tradicionalni u okviru obilježavanja Dana Zvornika.

– Mi smo već godinama ustalili običaj da se sretnemo i sa onima čiji se dnevni učinak ne mjeri, a mnogo znači. Vi, strijelci, imate jednu posebnu ulogu koja se možda ne primjećuje u običnoj komunikaciji, ali to što vi učinite tokom nekoliko mjeseci kada je opasnost od grada prisutna skoro svakodnevno, je nešto nemjerljivo. Današnji susret ima za cilj da vam poručimo da smo svjesni koliko nam značite, da vam i skromnim poklonima još jednom zahvalimo i da poželim da naša saradnja traje, a sve za dobrobit ljudi koji žive na ovim prostorima – poručio je Stevanović.

On je dodao i da je saradnja sa strijelcima odlična, te da je njihov doprinos svih prethodnih godina ogroman. Prvi čovjek grada Zvornik je napomenuo da strijelci uz svakodnevne zadatke u okviru svojih domaćinstava, uvijek na vrijeme stignu na mjesto odakle treba da lansiraju protivgradne rakete, kada za to dobiju dojavu.

Stevanović je istakao i da je Dan grada ujedno prilika i da se novinarima obrati na jedan malo drugačiji način, kroz neobavezan razgovor i druženje.

– Gradska uprava ima odličnu saradnju sa medijima svih ovih godina i mislim da su novinari važan činilac svakodnevnog života, jer su i u dobrim i u lošim trenutcima tu sa nama da objektivno prenesu vijesti. Poštujemo to što oni rade i način na koji saopštavaju javnosti vijesti o događajima koji se kod nas dešavaju i želimo da naša saradnja i ubuduće traje i bude dobra – poručio je Stevanović.

U ime strijelaca gradonačelniku se zahvalio Srećo Kandić napomenuvši da rade sedam godina, odrađujući sve poslove kako treba, za šta su dobijali i pohvale iz Protivgradne zaštite. On je izrazio očekivanje da će saradnja sa lokalnom upravom biti dobra i ubuduće.

Tokom prijema Stevanović je uručio prigodne poklone za 10 strijelaca i 18 novinara i snimatelja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se