23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Graditi i jačati institucije Srpske

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Zvorniku da moramo da gradimo i jačamo institucije Republike Srpske.

„Moramo da razumijemo da je naš zadatak, bez obzira da li se nalazimo na nekoj od pozicija na bilo kom nivou, da imamo samo jedan cilj – to je jaka Republike Srpska, zato što je Srpska garant, ne samo naših života, nego i budućnosti o kojoj svi volimo da pričamo“, rekla je Cvijanovićeva na sveanoj akademiji, povodom 21, maja – Dana grada Zvornika.

Ona je naglasila da budućnost znači da hoćemo da organizujemo svoju porodicu, da hoćemo da živimo nesmetano, da hoćemo da nam se školuju djeca, da za našu djecu otvaramo radna mjesta, da imamo institucije koje će biti i bolje i jače i na usluzi svojim građanima.

„To je ono što treba da nas drži zajedno, razumijevši naravno da je Republika Srpska ambijent u kome možemo da ostvarujemo i svoja prava i svoje želje, ali isto tako i Republike traži od svakogha nas da imamo utvrđene obaveze“, rekla je premijer Republike Srpske.

Podsjetivši da je više od tri godine predsjednik Vlade Republike Srpske i da je prehodno obavljala poslove ministra, Cvijanovićeva je naglasila da se zaista sa strahopoštovanjem odnosila i odnosi prema Republici Srpskoj i njenom institucionalnom životu.

„Ako nemate u sebi svijest da nešto volite i poštujete do te mjere da se plašite da li će savki vaš korak biti ispravan ili nesipravan, tu nema ni dobrog posla“, rekla je ona.

Cvijanovićeva je rekla da voli da koristi termin „izazov“, koji su nam nametnuli stranci, i dodala da se mi suočavamo sa velikim izazovima, odnosno problemima.

„Izazov jeste jednako problem. Ali problemi, koji su politike i ekonosmke prirode, pokazuju i neku žilavost i ja se zahvaljujem svim onim provrednicima koji su uspijevali svih ovih godina ekonomske krize da organizuju poslovne aktivnosti, da obezbjede ljudima plate, da rješavaju svoje obaveze, iako, moramo da budemo realni to nije ni malo lako“, rekla je Cvijanovićeva.

Ističući da su privrednici bili uporni u svojim poslovnim aktivnostima i da su se, kada je to trebalo obraćali Vladi Republike Srpske, Cvijanovićeva je istakla da je Republičlka vlada intervenisala i pomagala da se održi privredni život, a to znači i cjelokupan život Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se