14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Republika Srpska je država, a bez države nema slobode

BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Republika Srpska država, da je sposobna da se brani demokratskim sredstvima, a da se mitingom „Srcem za Srpsku“ brani od izdaje.
„Danas branimo Republiku Srpsku od unutrašnje izdaje, a izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, kad u Sarajevu ne smiješ da braniš Republiku Srpsku, kad ne smiješ da kažeš da voliš Srbiju… To je izdaja“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska država, i dodao da srpski narod naučio da je sloboda jednako država i da bez države nema slobode.

„Zato moramo da se borimo za državu, a naša država je Republika Srpska, ne interesuju nas bjelosvetski hohštapleri koji kažu da Republika Srpska nije država – Republika Srpska je država“, poručio je Dodik i dodao da srpski narod ima dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku.

Dodik je naveo i da Republika Srpska hoće mir i slobodu za sve, jer je srpski narod kroz istoriju donosio slobodu svima.

On je istakao da Republika Srpska ne može biti predmet potkusurivanja i naglasio da Srpska ne želi da bude predmet progona.

„Mi kažemo – nemojte nam dirati Republiku Srpsku, ne možemo vam ništa dati od nje, jer ako damo nju, dajemo svoje srce, ljubav i slobodu, ako nema slobode nema ni države“, rekao je Dodik i dodao da Banjaluka danas ispisuje svoje najsvjetlije stranice istorije.

Dodik je, komentarišući skup opozicije, rekao da je na mitingu vlasti sedam puta više građana, ali je upozorio da im „ne pada na pamet“ da prave inicidente.

On je pozvao okupljene da se raziđu u miru, poručivši da Republika Srpska nije nikakav remetilački faktor, te da je današnjim skupom pokazuje da je za mir i stabilnost.

Dodao je i da je Republika Srpska pokazala da u istom danu, na razdaljini od kilometra, mogu da se održe dva skupa različitih političkih poruka, da nikome ništa ne fali i da ne bude sukoba.

Navodeći da je BiH „rovit prostor“ i da je izložena delovanju radikalnih i terorističkih pokreta, Dodik je rekao da se muslimanima mora preneti da se zna da nisu svi teroristi i da treba da pomognu da se izborimo protiv najezde terorizma koja ugrožava sve.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se