15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik odlikovao Haima Bivasa

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjaluci gradonačelnika izraelskog grada Modin Haima Bivasa Ordenom časti sa zlatnim zracima, zbog prijateljskih odnosa Srpske i Izraela.

Dodik je Bivasu uručio Orden časti sa zlatnim zracima i zbog afirmacije ljudskih prava, tolerancije među ljudima i narodima, vladavine prava i sloboda, te privredne kulturne i obrazovne saradnje gradova Banjaluka i Modin.

Predsjednik Srpske je ocijenio da je gradonačelnik Modina doprinio razvoju dobrih odnosa Srpske i Izraela.

„Imam posebnu čast da ovim ordenom odlikujem čovjeka koji je dokazani prijatelj Srpske i srpskog naroda. On svake godine prisustvuje obilježavanju stradanja Srba, Jevreja i Roma u Donjoj Gradini i Jasenovcu“, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je ocijenio da je saradnja Republike Srpske i Izraela na visokom nivou.

„Republika Srpska je ponosna što je otvoren Jevrejski centar u Banjaluci i što ima dobru saradnju sa Izraelom“, dodao je Dodik.

Gradonačelnik izraelskog grada Modin Haim Bivas naglasio je da svi moraju pamtiti stradanja Jevreja, Srba i Roma u Donjoj Gradini i Jasenovcu.

„Republika Srpska i Izrael danas su stabilna i demokratska društva što je garancija da se zločini kao u Jasenovcu i Donjoj Gradini neće više dogoditi. Prije sedam godina uspostavili smo saradnju sa Srpskom i veoma sam ponosan na ono što smo uradili“, rekao je Bivas.

On je zahvalio predsjedniku Dodiku za uručeno odlikovanje i za priliku da boravi u Republici Srpskoj.

„Privilegija je što imamo priliku da razgovaramo svake godine i unapređujemo naše odnose“, dodao je Bivas.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se