14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Dan učeničkih postignuća i nagrada za direktora škole

ZVORNIK – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ danas je organizovana manifestacija „Dan učeničkih postignuća“ na kojoj je proglašen učenik generacije, dodjeljene su Vukove diplome, te prezentovani rezultati i dodjeljene nagrade učenicima koji su ostvarili dobre rezultate na takmičenjima i protekloj školskoj godini.

Na ovoj manifestaciji direktoru škole Radomiru Petroviću uručena je i nagrada „Najdraži učitelj“ koju tradicionalno dodjeljuju beogradski SrboArt i Direkcija Akcije „Školama u pohode“.

Petrović je rekao da u ovoj generaciji imaju 12 vukovaca, te da je učenik generacije Milica Vukašinović.

– Ova manifestacija je prilika da predstavimo ono što smo radili u toku godine, da pokažemo učeničko stvaralaštvo i dostignuća, a kad sve saberemo zadovoljni smo rezultatima koje su učenici postigli, kako na takmičenjima, tako i kroz sekcije. Ove godine malo je i svečanije jer imamo goste iz Beograda, poznatog glumca Ljubomira Tadića i direktora Akcije „Školama u pohode“ Gorana Lazovića – rekao je Petrović.

Lazović je istakao da je Akcija „Školama u pohode“ tradicionalna, srpska kulturna manifestacija koju provode u Srbiji i Republici Srpskoj i na drugim prostorima,

– Akcija svake godine dodjeljuje svoje najveće republičko priznanje, a to je velika godišnja nagrada za izuzetne uspjehe postignute u nastavnom procesu i vannastavnim aktivnostima. Dodjeljuje se kako kolektivima, tako i pojedincima, a ove godine je dobitnik ovog velikog republičkog priznanja direktor ove škole. On je svojim radom postigao izuzetne rezultate i na osnovu onoga što smo vidjeli u ovoj školi, priznanje mu itekako pripada – rekao je Lazović koji je zajedno sa Tadićem uručio nagradu Petroviću.

Petrović je rekao da je za njega lično, ali i školu, kao i za sam grad ovo veliko priznanje.

– Vjerovatno se dobar rad daleko čuo i ova nagrada daće nam još više motivacije da još bolje i više radimo, a sve u cilju obrazovanja i vaspitanja naše djece – poručio je Petrović.

Poznati glumac recitovao je i glumio za učenike i druge goste na ovoj manifestaciji. U prigodnom programu nastupili su članovi Recitatorske i Horske sekcije. Nakon njihovih nastupa dodijeljene su Vukove diplome i nagrade najuspješnijim učenicima.

Milica je rekla da joj mnogo znači što je proglašena učenikom generacije, prije svega za njeno dalje školovanje.

Ona je ove godine na Republičkom takmičenju iz ruskog jezika osvojila treće, a na Republičkom takmičenju iz fizike peto mjesto. Od šestog razreda član je Recitatorske sekcije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se