10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Bijeljini potrebne promjene

BIJELJINA – Predsjednik Pokreta „Uspješna Srpska“ Srđan Mijatović izrazio je zadovoljstvo što je u Skupštini grada Bijeljina došlo do promjene skupštinske većine što je, kako kaže, još jedan od dokaza da ovom gradu trebaju promjene.

„Bijeljina treba da krene putem razvoja, jer problemi koji su se nagomilavali prethodnih nekoliko godina ne mogu se više ‘gurati pod tepih’ nego zahtijevaju da se odgovorno i sitematski rješavaju u narednom periodu“, rekao je Mijatović na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On smatra da je neophodno konsolidovati gradski budžet koji je u ogromnom deficitu, te rješavati probleme u poljoprivredi i proizvodnom sektoru, u koji je neophodno ulagati, kao i problem nezaposlenosti.

„Gradska vlast i sve institucije nastavljaju da funkcionišu bez ikakvog zastoja, jer nema nikakve političke krize, kako su to najavljivali neki članovi Saveza za promjene“, rekao je Mijatović.

On je dodao da će gradska vlast u narednom periodu biti „na ispitu“, a skupštinska većina će da radi za dobrobit građana.

„Svi projekti koji su započeti, biće i završeni, a oni koji su od velike važnosti i koji će doći u nekom narednom periodu biće rješavani u gradskom parlamentu“, naveo je Mijatović.

Govoreći o smjeni načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića, Mijatović je rekao da je kao čovjek koji nije ispunjavao svoje obaveze i zadatke i trebalo da bude smijenjen, što je bio demokratski proces.

„On je u prethodnom periodu doveo do deficita gradskog budžeta od nekoliko miliona KM, pri čemu plate u nekim preduzećima kasne po nekoliko mjeseci, a doprinosi i više, dok zaduženje grada iznosi više od 50 miliona KM“, naveo je Mijatović i dodao da zbog svih propusta koje je počinio načelnik Odjeljenja za finansije mora snositi posljedice.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se