15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Bijeljina: Nastavljen pad distributivnih gubitaka

BIJELJINA- Distributivni gubici na području „Elektro-Bijeljine“ su u prva četiri mjeseca bili svega 8,94 odsto, što je za 0,30 odsto bolji rezultat nego u istom periodu 2015. godine, rekao je Srni portparol ovog preduzeća Slobodan Đalamić.

„Ostvarili smo zavidan rezultat po pitanju smanjenja distributivnih gubitaka, čime smo potvrdili našu istrajnost u ovom segmentu poslovanja i na taj način zadržali višegodišnji trend“, kaže Đalamić.

On ističe da najveći uticaj na ovako nizak procenat distributivnih gubitaka ima borba protiv neovlaštene potrošnje električne energije.

U prva četiri mjeseca otkrivena su 74 slučaja neovlaštene potrošnje na osnovu kojih je obračunato više od milion kilovata struje i fakturisano oko 113.000 maraka.

Najviše slučajeva neovlaštene potrošnje otkriveno je na području Radne jedinice Bijeljina, 31 takozvana uhvatnina, a ostali slučajevi krađe struje zabilježeni su na području još četiri radne jedinice „Elektro-Bijeljine“.

Prema riječima Đalamića, veliki efekat u otkrivanju neovlaštene potrošnje dale su česte kontrole kupaca, tako da su u znatnoj mjeri smanjene nelegalne aktivnosti potencijalnih, nesavjesnih, potrošača.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se