18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bijeljina dobila mural posvećen Draganu Nikoliću

BIJELJINA – Mladi umjetnik Danijel Vujanović iz Bijeljine oslikao je na zidu haustora u ulici Gavrila Principa u centru grada mural posvećen velikom srpskom glumcu Draganu Nikoliću.

Vujanović kaže da je ideju crpio iz filma „Mlad i zdrav kao ruža“, jednog od prvih Nikolićevih ostvarenja, u kome je on tumačio lik Stiva.

– Na muralu je legenda srpskog glumišta prikazan kako drži pištolj i puca iz njega nešto što simbolizuje svemir, a što, zapravo, predstavlja more ideja koje se nalaze u glavi čovjeka. Pored murala je ispisan citat „Ja sam vrijedan čovjek, radim sa sto odsto i tražim sto odsto“ – kaže mladi umjetnik.

Vujanović dodaje da je mural bio veliki izazov za njega. U oslikavanju je imao pomoć drugarice iz Udruženja „Kul“, čiji je i sam član.

– Dio novca za izradu murala sam dobio od Gradske uprave Bijeljine, a dio od „Paba Libertas“, koji je u blizini murala – dodao je Danijel.

Oslikavanje murala površine 30 kvadratnih metara je trajalo dvadesetak dana, a zbog jakog vjetra i promaje u haustoru je morao da pauzira dvije sedmice.

Ovaj svestrani umjetnik se, osim zidnim slikarstvom, bavi i plesom i izradom satova. Ima mnogo ideja, ali mu, kaže, nedostaje vremena da ih sve sprovede u djelo.

– Oslikavao sam prošle godine za zidu lik Meše Selimovića, kao i ptice Feniks, ali su taj mural, nažalost, prekrečili – ispričao je Danijel Vujanović, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se