9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvornički penzioneri u akciji „April mjesec čistoće“

ZVORNIK – U okviru akcije Gradske uprave Zvornik pod nazivom „April mjesec čistoće“ danas je Opštinski odbor Sindikata penzionera sproveo akciju čišćenja i uređenja Jevrejskog groblja.

Petar Vlajnić, predsjednik zvorničkog Sindikata penzionera, rekao je da je u današnjoj aktivnosti učestvovalo sedam članova ove organizacije.

– Odazvali smo se pozivu da se uključimo u akciju „April mjesec čistoće“ tako što smo Jevrejsko groblje očistili od smeća, korova, kamenja, i pokosili smo travu. Kamion preduzeća „Vodovod i komunalije“ odvući će otpad i možemo reći da je naša akcija potpuno uspjela. Na ovaj način ponovili smo prošlogodišnju akciju čišćenja ovog groblja i planiramo da ga i ubuduće održavamo – rekao je Vlajnić.

On je najavio i da će se članovi zvorničkog Sindikata penzionera ukljućiti i u akciju uređenja obale rijeke Drine.

Danas i naredna dva dana svoj doprinos akciji „April mjesec čistoće“ daju i učenici i zaposleni u Tehničkom školskom centru u Karakaju koji uređuju školsko dvorište i prostor oko škole.

Do sada su, između ostalih, slične aktivnosti preduzeli i Savjet učenika Srednjošskolskog centra „Petar Kočić“ i mališani dječijeg vrtića „Naša radost“.

Koordinator akcije „April mjesec čistoće“, Ognjen Pavlović, istakao je da su i zajednice etažnih vlasnika najavile da će se prikljućiti ovoj akciji, te najavio i da će u četvrtak, 21. aprila 2016. godine, biti sprovedena masovnija akcija čišćenje obale rijeke Drine na području grada u kojoj će učestvovati organizacije i udruženja, kao i svi sugrađani koji budu željeli da daju svoj doprinos ljepšem i čistijem gradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se